Korsvolls kommende stortingsrepresentant?

Kristin Vinje sikter mot Stortinget i 2009. Foto: Image Communication

Kristin Vinje (45) fra Korsvoll ligger på en 7. plass på Oslo Høyres nominasjonsliste, før partiet skal gjennomføre sin aller første uravstemning.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Etter at Høyres 15 bydelsforeninger har avholdt sine prøvenominasjoner ligger Kristin Vinje fra Korsvoll på en 7. plass av i alt 44 kandidater, bak mer kjente navn som Per-Kristian Foss, Inge Lønning og Ine Marie Eriksen Søreide, om en plass på Stortinget etter valget neste høst.

Opptatt av skole

– Jeg er interessert i å komme inn på Stortinget og at mitt kandidatur blir vurdert seriøst. Jeg håper partimedlemmene vil se nytten av å ha meg som representant, sier Vinje, som har hatt fast plass i bystyret siden kommunevalget i 2007.

– Jeg syns det er interessant, lærerikt og morsomt å få være med å bestemme hvordan byen utvikler seg, sier Vinje om tiden i bystyret.

Hun er også spesielt opptatt av skolepolitikk, med fritt skolevalg på de videregående trinn, og å bedre kvaliteten i skolen.

– Jeg er opptatt av å heve kvaliteten i den norske skolen, slik at vi kan hevde oss internasjonalt. De siste PISA-undersøkelsene har vist begredelige resultater. Det må vi ta på alvor. Osloskolen er blant de beste i landet, og det tror jeg er resultatet av systematisk testing og kartlegging slik at man kan målrette tiltakene for å heve kvaliteten. Derfor er åpenhet rundt de nasjonale prøvene viktig, sier hun.

Vi må videreutvikle den skolepolitikken vi har i Oslo, og så må vi spre den til resten av landet, sier Vinje. – Jeg er også genuint oppatt av verdiskaping, og da kommer både kompetanse, forskning og næringspolitikk inn i bildet.

Tilbake til 2001

Oslo Høyre har i dag tre representanter på Stortinget, og med oppslutning ved forrige valg, er hun likevel langt fra sikker stortingsplass.

– Jeg tror Høyre har mulighet til å vokse seg større frem mot valget, og vi bør ha som mål å få like mange representanter som i 2001, da vi fikk inn fem representanter på Stortinget, sier Vinje.

Nytt av året er at partiet skal holde uravstemning blant alle sine om lag 4500 medlemmer, i desember.

– Vi ønsker mer åpenhet rundt, og å involvere flere i, nominasjonsprosessen. Bare 8 prosent av befolkningen er med i et politisk parti, og av disse er det bare 20 prosent som deltar i nominasjonsprosessene, sier Geir Staib, sjefssekretær i Oslo Høyre.

Inspirasjonen til en slik åpen prosess har Høyre hentet fra det konservative partiet i England, og den amerikanske presidentvalgkampen.

– Vi har også sett hvordan de danske sosialdemokratene har gjort det. Selv om de er politiske motstandere, er det spennende å se hvordan de har løst dette, sier Staib, som tror økt involvering i nominasjonsprosessene vil bli mer vanlig fremover.

Mange fra Nordre Aker

Før medlemmene har sagt sitt kan derfor mye skjer før den endelige nominasjonslisten er klar.

– Jeg håper selvfølgelig å komme høyere opp på listen, og vil promotere mitt kandidatur. Men det blir ikke noen "Obama-valgkamp" altså, ler Kristin Vinje.

Av de 40 kandidatene som stiller seg til disposisjon for Oslo Høyre, er hele fire fra Nordre Aker. Høyres gruppeleder i bystyret, Bård Folke Fredriksen, ligger foreløpig på en 9. plass, Ellen W. Ronæss rett under topp ti, mens Per H. Christiansen og Audun Iversen ligger lenger ned på listen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse