Vil fortsatt leie: Koster 8 millioner i året

Nydalsveien 21. Bydel Nordre Aker har siden 2010 leid hele bygget. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

Bydelens leieavtale for Nydalsveien 21 utløper denne måneden. Bydelsadministrasjonen og bydelsutvalget vil bli.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.02.2018 kl 09:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: Bydelens eksisterende avtale med Avantor om leie av Nydalsveien 21 utløper 28. februar.

Torsdag 8. februar vedtok bydelsutvalget (BU) bydelsadministrasjonens anbefaling om å forlenge avtalen med ti nye år.

4000 kvadratmeter

Samlet utgjør lokalene 4404 kvadratmeter, og benyttes til kontorer for bydelsadministrasjonen, barnevernet, barnehagekontoret, søknadskontoret og bydelens helsestasjon og skolehelsetjeneste. I tillegg benyttes bygningen til møtelokaler og trenings-/behandlingsrom tilknyttet fysioterapitjenesten for barn.

Frem til 2008 leide Bydel Nordre Aker lokaler til administrasjonen i Torgbygget i Nydalsveien 33. I 2008 flyttet de over til Nydalsveien 21, også kjent som Bakke Mølle.

Bygget har historie tilbake til Hans Nielsen Hauge, som oppførte områdets første mølle på samme sted i 1811. Dagens bygg har tidligere vært disponert både av Bjølsen Valsemølle og Christiania Spigerverk.

8 millioner i året

I 2010 utvidet bydelen leiekontrakten til å gjelde hele bygget.

«Nåværende lokaler fungerer godt til bydelens behov og ligger sentralt i Nydalen med god tilgjengelighet til offentlige kommunikasjonsmidler. Bydelen ønsker å fortsette leieforholdet og har forhandlet med Avantor som gårdeier om forlengelse av leieforholdet,» skriver bydelsadministrasjonen i saksfremstillingen til bydelsutvalget.

Ifølge sakspapirene innebærer det fremforhandlede tilbudet om forlengelse av leieavtale en årlig leiepris på 8.367.600 kroner, eksklusiv fellesutgifter. Tilbudet forutsetter en leiekontrakt på ti år.

Dette innebærer en pris på 1900 kroner pr. kvm. (BTA). I forbindelse med forlengelsen skal det gjøres ombygning og tilpasning av møtelokaler i femte etasje, inkludert installasjon av nytt toalett og tilpasning av el-anlegg. Det skal også gjøres oppgradering av baktrapper.

Rimeligere en gjennomsnittet

Enkelte av lokalpolitkerne påpekte at leieprisen, på over 8 millioner kroner, er høy.

– Jeg håper huset brukes bra, for jeg synes det var fryktelig dyrt, sa May-Brith Døssland (V).

Heidi Rømming (SV) spurte om kommunen har vurdert å kjøpe bygget selv, fremfor å leie det, men noen slike planer foreligger ikke, opplyste bydelsdirektør Øyvind Henriksen.

BU-leder Per H. Christiansen (H) påpekte at med hans kjennskap til eiendomsmarkedet, var dette en grei pris, og ikke veldig dyrt. Ifølge saksfremstillingen ligger gjennomsnittlig leiepris pr. kvadratmeter sentralt i Nydalen på ca. 2050 kroner.

Bydelsdirektør Henriksen påpekte at den nye leieprisen på på 1900 kroner pr. kvm. – som innebærer en økning fra den eksisterende leieavtalen med en kvadratmeterpris på 1687 kroner – inkluderer kostnader til oppgradering og tilpasninger.

På grunn av leiekontraktens varighet og at leiebeløpet er på over 8 millioner kroner i året, må forlengelsen behandles og godkjennes av bystyret. Saken blir derfor oversendt byrådsavdeling for eldre, helse og arbeid for videre behandling.

LES OGSÅ:

Over 10.000 brøyteklager så langt i vinter

Ble møtt av nedtråkkede skiløyper: – Jeg ble faktisk ganske lei meg!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse