Kraftig hopp i Nordre-ledigheten

– Registrer deg, oppfordret Nav-sjef Gro Tynning alle potensielle arbeidssøkere tidligere i år. Nå har arbeidsledigheten i Nordre Aker igjen gjort et skikkelig hopp. Foto: Kristin Tufte Haga

Den siste måneden har arbeidsledigheten i Nordre Aker steget med hele 12, 5 prosent.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.04.2009 kl 12:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NORDRE AKER: I mars var det registrert 544 helt arbeidsledige i bydelen, sammenlignet med 485 for en måned siden. Dette betyr et hopp i ledigheten på hele 12,5 prosent den siste måneden, viser ferske tall fra Nav.

LES OGSÅ: – Registrer deg og bli synlig!

68 prosents økning

Sammenlignet med mars for ett år siden, har arbeidsledigheten steget med hele 68 prosent. Antall helt arbeidsledige utgjør nå 2,4 prosent av arbeidsstyrken i Nordre Aker.

LES OGSÅ: – Nav har ødelagt livet mitt

I hele Oslo var det ved utgangen av mars registrert 10 831 helt arbeidsledige. Dette utgjør 3,4 prosent av arbeidsstyrken, og er en økning på 63 prosent sammenlignet med mars i fjor, altså 5 prosentpoeng lavere enn i Nordre Aker.

Flest ledige på Grünerløkka

De siste tre månedene har arbeidsledigheten i Oslo økt med hele 30 prosent eller 2453 personer justert for sesongmessige variasjoner.

Bydel Grünerløkka har størst registrert arbeidsledighet med 5 prosent av arbeidsstyrken. Deretter følger bydelene Gamle Oslo og Søndre Nordstrand med en arbeidsledighet på 4,9 prosent. Bydelen med lavest ledighet er Vestre Aker, hvor 2 prosent av arbeidsstyrken er helt arbeidsledige.

Har du mistet jobben nylig? Kontakt redaksjonen på redaksjon@nordreakerbudstikke.no

Størst økning blant unge

Bydel St. Hanshaugen har størst vekst i ledigheten sammenlignet med samme måned i fjor. I denne bydelen har arbeidsledigheten økt med hele 122 prosent. Bydelene Sagene og Stovner har lavest ledighetsøkning det siste året, med 44 prosent.

Arbeidsledigheten går opp i alle aldersgrupper, men mest for personer mellom 25 - 29 år, hvor det nå er 89 prosent flere helt ledige enn på samme tid i fjor. Tett etter følger aldersgruppen 20 - 24 år med en ledighetsøkning på 88 prosent.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse