Kraftig ledighetsvekst

Illustrasjonsfoto

Arbeidsledigheten i Nordre Aker har steget med 24 prosent det siste året, viser ferske tall fra Nav.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Status ved utgangen av november viste at 338 personer i Bydel Nordre Aker er helt arbeidsledige. Dette er en økning på 24 prosent fra november i fjor. For Oslo totalt har arbeidsledigheten økt med 13 prosent, opplyser Nav i en pressemelding.

Største økningen på fem år

Ved utgangen av november var det registrert 7339 helt ledige hos Nav i Oslo. Den siste måneden har antall helt arbeidsledige gått opp 357 personer justert for sesongmessige variasjoner.

– Vi må tilbake til 2003 for å finne en like stor økning i sesongjustert ledighet i Oslo, sier fylkesdirektør Torild Lien Utvik, i Nav Oslo.

Lavere enn resten av byen

Ledighetstallet i Nordre Aker er likevel lavt sammenliknet med resten av Oslo. De ledige utgjør 1,5 prosent av befolkningen i bydelen. Til sammenlikning har bydelene med lavest ledighet, Bydel Vestre Aker og Bydel Nordstrand, 1,4 prosent av arbeidsstyrken helt arbeidsledige.

Bydel Søndre Nordstrand har størst registrert arbeidsledighet, der 3,6 prosent av arbeidsstyrken er uten jobb. Til sammen 2,3 prosent av den totale arbeidsstyrken i Oslo er helt arbeidsledige.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse