Krangler om studentboliger

To uker etter semesterstart står totalt 4300 fortsatt på venteliste for å få studentbolig i Oslo.

Hvem skal ta regningen for å bygge studenboligene Oslo så sårt trenger?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.08.2008 kl 15:01

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: SV vil ha 2500 nye studentboliger i hovedstaden innen 2014. SV's Knut Even Lindsjørn vil lokke utbyggerne til å bygge studentboliger, i følge NRK Østlandssendingen.

I et privat forslag til bystyret vil Lindsjørn at kommunen skal stille med billige tomter og se på mulighetene for å etablere studentboliger i allerede påbegynte byggeprosjekter.

- Jeg tror nok at alle bør ta et ansvar for at det ikke har vært nok fokus på behovet for studentboliger, men nå er det jo på tide at alle de politiske partiene våkner. Kommunen bør gå i en dialog med studentsamskipnaden, sette seg ned og finne ut hvordan man kan realisere et mål om minst 2500 nye studentboliger i de nærmeste fem årene, sier Lindsjørn til NRK.

Dystre tall

Universitetet i Oslo og Studentskipnaden i Oslo (SiO) kom forrige uke med et utspill om å kjøpe Sogn videregående fra Oslo kommune for én krone for å bruke tomten til studentboliger. Studentboligkrisen i år er tidenes verste. To uker etter semesterstart står totalt 4300 fortsatt på venteliste for å få studentbolig i Oslo.

Byråd for byutvikling, Merete Agerbak-Jensen (H) mener staten bør betale markedspris for de kommunale tomtene.

- Oslo kommune trenger inntekter til skole og barnehageutbygging. Vi sponser staten nok allerede. Hvis regjeringen vil prioritere studentboliger, har de også råd til å kjøpe tomtene av kommunen til markedspris. Da skal vi legge videre til rette for studentboliger på de aktuelle tomtene, sier Agerbak-Jensen til Universitas.

Krangler om Vestgrensa

Universitas skriver i onsdag at den eneste konkrete planen for utbygging av studentboliger for SiO-studenter står på stedet hvil. Årsaken er at Sio og Oslo kommune krangler om prisen på tomten på Vestgrensa, som ligger like ved Domus Athletica.

Oslo kommune tilbyr SiO den 1,7 måls store tomten for 4,8 millioner kroner. SiO ønsker derimot å feste tomten for en symbolsk sum.

Må ha markedspris

Merete Agerbak-Jensen (H), sier kommunen er nødt til å få markedspris på den aktuelle tomten.

- Enten må SiO betale full pris, ellers så legger vi den ut i markedet. Eventuelt vil vi vurdere om det er noe annet kommunen kan bruke tomten til, sier Agerbak-Jensen til Universitas.

Reguleringsspørsmålet rundt tomta på Vestgrensa kan komme opp 3. september i byutviklingskomiteen i Oslo bystyre.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse