ANNONSE
Annonse

Kræsjet nesten i de brutale ranerne

Her ble en 89 år gammel kvinne brutalt ranet i forrige uke. Foto: Kristin Tufte Haga

Politiet vil gjerne komme i kontakt med føreren av en gråaktig Sedan etter det brutale ranet på Kjelsås i forrige uke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.09.2009 kl 15:08

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Politiet har nå gjennomført flere vitneavhør etter at en 89 år gammel kvinne ble bundet fast og ranet i sitt eget hjem torsdag i forrige uke.

På bakgrunn av disse avhørene, ønsker politiet nå å komme i kontakt med føreren av en bil som nesten kræsjet med ranerne da de var på vei vekk fra åstedet.

Kvelte motoren

En gråaktig Sedan av nyere modell skal ifølge vitner ha kjørt nedover Kjelsåsveien fra Shell, og måtte bråbremse og kvelte motoren da ranerne kom rasende i full fart. Politiet håper nå å komme i kontakt med personen som kjørte denne bilen, i håp om at han kan bidra med nye opplysninger om ranerne eller bilen de kjørte.

— Vi er svært interesserte i å komme i kontakt med føreren, som blir beskrevet som en litt eldre mann med lyst eller grått hår, sier leder for etterforskningen ved Majorstua politistasjon, Øyvind Martre, til Nordreakerbudstikke.no.

Politiet har tidligere gått ut med et signalement av en kvinne og en mann. Mannen er rundt 35 år, har mørkt hår og en liten bart. Han skal være rundt 185 cm. høy, mørkkledd, og hadde på seg caps. Kvinnen er i samme alder, mørkkledd,med blondt langt hår, flettet fra pannen og bakover.

I tillegg har politiet etterlyst tips om en gammel Mercedes.

Kom ikke frem til politiet

Ifølge Martre har de nå også fått flere indikasjoner om at ranerne har oppholdt seg i området før ranet, og vil gjerne at folk i nærområdet tar kontakt hvis de har sett noe de har reagert på.

Tidligere i dag skrev Nordreakerbudstikke.no om den pensjonerte politimannen Tore Hanshuus, som ville tipse politiet etter at han hadde sett noen mistenksomme personer luske rundt i nærområdet dagen før det brutale ranet. Han mener politiets beskrivelse av kvinnen passer godt med en av personene han selv så dagen før ranet.

Men å komme i kontakt med politiet skulle vise seg å være vanskeligere enn han hadde ventet.

— Da jeg prøvde første gang, ble jeg satt over, og jeg ventet i sju lange og sju breie, men jeg kom ikke frem i det hele tatt, sa eks-politimannen til Nordre Aker Budstikke. Heller ikke andre gang han prøvde, lyktes han med å komme gjennom.

Øyvind Martre kjenner ikke til at Hanshuus har tatt kontakt, og vil nå selv kontakte den lokale tipseren.

Har du tips i saken? Kontakt jourhavende politiførstebetjent ved Majorstua politistasjon. Telefonen er betjent mellom klokken 09.00 og 16.00.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse