Pinasse: Krigsskip for skjærgården

Krigsskip for skjærgården

Pinasse har aluminiumsskrog.

Du finner ingen kanoner om bord i Pinasse, men denne yachten har både linjer og navn med militær tilknytning

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.11.2008 kl 10:20

Se bildet større

Ikke mye som minner om krigsskip her.

Se bildet større

Jøss, minimalisme til sjøs.

Se bildet større

Som et moderne hjem.

Se bildet større

PATRULJE: Med sitt blanklakkerte svarte skrog og høye fordekk får båten unektelig et preg av å være en slags postmodernistisk patruljebåt.

KLIKK.NO/MOTOR/BÅT: Ved første øyekast ser denne 46 fot lange båten mest ut som en nylansering fra Monte Carlo-baserte Wally, eller kanskje en oppfølger til Fjord 40 Cruiser. Men dette flytende, tyske klaveret er noe helt for seg selv.

Les vår test av Fjord 40 Cruiser: En unorsk askeladd

Navnet Pinasse, eller opprinnelig "pinnace", er betegnelsen på en stor sjalupp på tidligere tiders krigsskip – en båt som skulle drives av minst 14 par årer. Og med sitt blanklakkerte svarte skrog og høye fordekk får båten unektelig et preg av å være en slags postmodernistisk patruljebåt.

Dette er ingen racer, for med to Yanmar-motorer på til sammen 440 hk gjør Pinasse i overkant av 20 knop. Men den skal i stedet være en stabil og solid halvplaner med spesiell appell til dem med seil- og veteranbåtinteresse.

Her finner du alle våre båttester

Spesiell konstruksjon

Det mest spesielle med Pinasse er konstruksjonen. Båten har et aluminiumsskrog og en tilpasset innerliner i vakuuminjisert glassfiber, noe som gjør Pinasse til en fullmoderne cruiser. Innredningen går i eik og teak med superyachtfinish.

Les også: Vi tester Marinejegernes angrepsfartøy

Tre separate lugarerBåten har en stor salong med sitteplass for ti personer, en opphøyet "bro" foran i styrehuset; tre separate lugarer med køyeplasser for til sammen seks personer, og et toalettrom med dusj.

Tilpasset Norden

Pinasse var i utgangspunktet en one off-bestilling fra det tyske superyachtverftet Bremerhafen, men den har fått såpass mye oppmerksomhet at den skal serieproduseres.

Originalen har dermed også blitt tilpasset nordiske kundegrupper, og kan i så måte leveres etter kundens ønsker

Les også: Her ligger en milliard på dynga

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse