Pinasse: Krigsskip for skjærgården

Pinasse har aluminiumsskrog.

Du finner ingen kanoner om bord i Pinasse, men denne yachten har både linjer og navn med militær tilknytning

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.11.2008 kl 10:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Ikke mye som minner om krigsskip her.

Se bildet større

Jøss, minimalisme til sjøs.

Se bildet større

Som et moderne hjem.

Se bildet større

PATRULJE: Med sitt blanklakkerte svarte skrog og høye fordekk får båten unektelig et preg av å være en slags postmodernistisk patruljebåt.

KLIKK.NO/MOTOR/BÅT: Ved første øyekast ser denne 46 fot lange båten mest ut som en nylansering fra Monte Carlo-baserte Wally, eller kanskje en oppfølger til Fjord 40 Cruiser. Men dette flytende, tyske klaveret er noe helt for seg selv.

Les vår test av Fjord 40 Cruiser: En unorsk askeladd

Navnet Pinasse, eller opprinnelig "pinnace", er betegnelsen på en stor sjalupp på tidligere tiders krigsskip – en båt som skulle drives av minst 14 par årer. Og med sitt blanklakkerte svarte skrog og høye fordekk får båten unektelig et preg av å være en slags postmodernistisk patruljebåt.

Dette er ingen racer, for med to Yanmar-motorer på til sammen 440 hk gjør Pinasse i overkant av 20 knop. Men den skal i stedet være en stabil og solid halvplaner med spesiell appell til dem med seil- og veteranbåtinteresse.

Her finner du alle våre båttester

Spesiell konstruksjon

Det mest spesielle med Pinasse er konstruksjonen. Båten har et aluminiumsskrog og en tilpasset innerliner i vakuuminjisert glassfiber, noe som gjør Pinasse til en fullmoderne cruiser. Innredningen går i eik og teak med superyachtfinish.

Les også: Vi tester Marinejegernes angrepsfartøy

Tre separate lugarerBåten har en stor salong med sitteplass for ti personer, en opphøyet "bro" foran i styrehuset; tre separate lugarer med køyeplasser for til sammen seks personer, og et toalettrom med dusj.

Tilpasset Norden

Pinasse var i utgangspunktet en one off-bestilling fra det tyske superyachtverftet Bremerhafen, men den har fått såpass mye oppmerksomhet at den skal serieproduseres.

Originalen har dermed også blitt tilpasset nordiske kundegrupper, og kan i så måte leveres etter kundens ønsker

Les også: Her ligger en milliard på dynga

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse