ANNONSE
Annonse

Kringsjå-benk kan få designpris

Vestre og Lars Tornøe er nominert til Hedersprisen for god design for Stripes. Foto: ADAM STIRLING

Vestres utedivan gir folk hjemmefølelse midt i storbyen og er på vei til å bli en eksportsuksess. Nå er den norske møbelprodusenten, som holder til på Kringsjå, nominert til Hedersprisen for god design.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2016 kl 14:32

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KRINGSJÅ: Norsk design- og arkitektursenter (DOGA) står bak den høythengende prisen som Vestre er nominert til sammen med Rokilde sykehjem og Laerdal Global Health. Utdelingen skjer 27. april på Transform 2016 – DOGAs arkitektur- og designdag, som er Norges viktigste møteplass for inspirasjon, nettverksbygging og faglig påfyll.

– Utemøblene i Stripes-serien er med på å redefinere bymøblering i en mer sosial retning, noe som samfunnsmessig er viktig fordi våre byer er i sterk vekst. Vestre har en livsløpsfilosofi knyttet til bærekraft og har inkludert tankesettet gjennom hele produktets levetid. De er et godt eksempel på en virksomhet hvor bærekraft er integrert i kjernen av virksomheten og hvor engasjementet gjennomsyrer organisasjonen, sier Kia Luise Klavenes, juryens fagekspert på bærekraft.

Stram og kompromissløs

Designer Lars Tornøe. Foto: MAGNE SANDNES

Med kombinasjonen av elegant og stram design og kompromissløs kvalitet har Vestre utviklet en urban møteplass i form av en modulbasert benk.

– Design er en del av vårt DNA og er mye av forklaringen på Vestres suksess de siste årene. Vi er heldige som får arbeide sammen med norske møbel- og industridesignere i verdensklasse. Lars Tornøe er blant disse. Vi ble umiddelbart overbevist da han foreslo å utvikle urbane divaner som gir folk «hjemmefølelse» ute i storbyen, sier Jan Christian Vestre, administrerende direktør i Vestre.

Selskapet har fått Merket for god design 11 ganger tidligere. Det demper ikke gleden over å få merket i 2016.

– Vi jubler like mye hver gang. Dette gir oss ny inspirasjon og bøttevis med energi til å utvikle flere innovative løsninger for fremtidens grønne byer, sier han.

Selskapets grønne profil betyr at bærekraft er en avgjørende faktor.

Vestre og Lars Tornøe (ikke på bildet) er nominert til Hedersprisen for god design for Stripes. Om designen sier juryen at: "Designerne har satt brukeren i sentrum og utviklet et produkt som klart svarer på et behov." Foto: ADAM STIRLING

Livsløpsprodukter

– Vi tenker bærekraft i alt vi gjør, og en av utfordringene her var hvordan vi kunne produsere stållameller med minst mulig ressurser. Det krever maksimal utnyttelse av råmaterialer og energi, sier han, før han fortsetter:

– En annen utfordring var å sikre at modulariteten i produktserien ikke går på bekostning av holdbarhet og levetid. Livsløpstankegang gjør at vi leverer reservedeler i hele produktets levetid. Stripes kan for eksempel demonteres og omlakkeres dersom kunden etter noen år ønsker å benytte møblene i et annet prosjekt. Vi kan også levere nye trespiler dersom møblene blir utsatt for hærverk, sier han.

Stripes har vært en suksess. På kort tid ble serien en av Vestres ti mest populære produkter, og den er levert til bruk både innendørs og utendørs i flere land.

– Norsk ferdigvareindustri har store vekstmuligheter ute i verden, men da må vi slutte å definere design som en kostnad og i større grad invitere norske designere med på laget, sier Vestre.

(Pressenytt)

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse