Kritisk til bygningsinstruks

Kjell Veivåg, nestleder i kultur- og utdanningskomiteen, mener vi må passe oss for å binde alle skolene opp til en bestemt organisasjonsform.

Venstres bystyregruppe er kritisk til at gjeldende retningslinjer for nybygg og rehabilitering av skolebygg i Oslo legger opp til at alle skoler skal bygges om til baseskoler.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.01.2008 kl 11:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Kjell Veivåg er nestleder i kultur- og utdanningskomiteen og bystyrerepresentant for Venstre. Han har tatt opp spørsmålet om utformingen av nye og rehabiliterte skoler med skolebyråden.

- Vi må passe oss for å binde alle skolene opp til en bestemt organisasjonsform, sier Veivåg. - Det er viktig at innføring av baseorganisering skjer i forståelse med det pedagogiske personalet.

Lite fleksibelt

Venstres bystyregruppe har sendt et brev til byrådet, hvor de peker på at lærerne ved flere Oslo-skoler protesterer mot det som oppfattes som en rigid og lite fleksibel norm for nybygg.

- Det er foreløpig ikke kommet frem entydig dokumentasjon på at skoler med baseorganisering har bedre læringsresultater enn skoler med tradisjonelle klasserom, sier Kjell Veivåg.

- Flere av de eldre skolene som nå bygges om har dessuten en bygningsstruktur som innebærer at løsningene ikke blir så helhetlige som de kunne ha blitt i et nybygg.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse