40 innbrudd i biler på tre måneder: Kronisk biltyv dømt

 

En 41 år gammel mann fra Romsås er dømt til fengsel i to år og åtte måneder for innbrudd i en rekke biler på vestkanten av Oslo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.08.2008 kl 13:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO TINGRETT: 41-åringen skal fra august til oktober 2007 ha gjort innbrudd i 33 biler, hovedsakelig på Kjelsås, Bogstad, Ullevål, Ullernåsen, Røa, Vindern og Hovseter.

I samme periode brøt mannen seg også inn i en rekke biler både i Bærum og Skedsmo. Til sammen skal 41-åringen ha brutt seg inn i og stjålet verdier fra mer enn 40 biler.

Villmannskjøring#Den 18 sider lange tiltalebeslutningen inkluderer også åtte biltyverier, flere tilfeller av villmannskjøring, blant annet høy hastighet gjennom boligområder, over gangfelt og plener, samt i motsatt kjøreretning på en vei med midtdeler. 41-åringen har også unnlat å stanse for politiet etter å ha stjålet biler, samt at han har kjørt i ruset tilstand og uten førerkort. Mannen har også ved flere anledninger vært i besittelse av narkotika.

Korttidsparkering

I sin forklaring har mannens fremgangsmåte kommet klart fram. Han stjeler en eldre bil som er lett å bryte seg inn i og få start på. Så reiser han rundt til steder hvor folk parkerer for kortere tidsrom, for eksempel utenfor skoler, barnehager og kirker hvor det er begravelse. Her knuser han sidevinduene på bilen og tar med seg verdisaker, før han kommer seg unna i den stjålne bilen.

Årsaken til at 41-åringen bevisst bryter seg inn i korttidsparkerte biler er at folk ofte legger igjen verdisaker i bilene når de parkerer for en kortere periode.

Domfelt en rekke ganger Han ble senest i februar 2007 dømt til fengsel i tre år, hvorav to var betinget på vilkår om å gjennomføre et domstolskontrollert narkotikaprogram. De forholdene han nå er dømt for er begått i prøvetiden til denne dommen.

To år og åtte måneder

Aktor la ned påstand om at mannen dømmes til fengsel i fire år, som en fellesstraff med den betingede dommen.

Etter en vurdering, hvor det blant annet er gitt ti måneders strafferabatt for å ha innrømmet flere av forholdene, ble mannen dømt til to år og åtte måneders ubetinget fengsel.

Mannen ble også dømt til å betale rundt 40 000 kroner i erstatning til diverse forsikringsselskap og bileiere.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse