Kul:TUR på sommerleir

Mer enn teater: Det blir også tid til lek i sommervarmen innimellom teatermoroa.

Etter året på Solbakken folkehøgskole ville Aleksander Erichsen og Erlend Karlseng ha mer. Nå inviterer de barn til kultursommerskole for femte gang.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.04.2012 kl 00:04

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

klar for leir: Aleksander Erichsen gleder seg til å ønske nye leirdeltakere velkommen.

Se bildet større

medgründer Erlend Karlseng

Se bildet større

Levende uke: På Kul:TURsommerskolen fylles dagene med sang, dans og teater

- Det virker jo som om folk stoler på oss!

Aleksander Erichsen er glad og stolt. Fra den spede begynnelse med fire hender og en brosjyrebunke, har sommerskolekonseptet deres gått over all forventning. I år inviterer de til sommerleirer i tre byer, til en uke med sang, dans og musikk.

Levende uke

- Vi har sang- dans- og dramagrupper som har ulike oppgaver i den store produksjonen til slutt. Vi begynner med et ferdig manus, og så tilpasser vi det etter elevenes idéer underveis, forteller Erichsen.

Ofte starter de med et kjent eventyr, som barn og ledere improviserer over og lager sin egen versjon.

- Lærerne er folk vi kjenner som har gått i utøvende retning etter folkehøyskolen. De har lang erfaring med denne typen teaterarbeid.

Ville ha mer

Idéen oppsto på Solbakken folkehøgskole i 2007. Erichsen og kameraten Erlend Karlseng syntes ikke et år var nok. Dermed oppsto idéen om å lage en sommerleir der barn skulle få leke seg med sang, musikk og teater.

- Hele det siste halvåret la vi planer og skrev lister på internatrommet. Vi ville starte opp en sommerleir vi ville ha reist på selv, og Solbakken var et perfekt sted å starte, forteller Erichsen.

Dugnadsånd

Med god hjelp fra folkehøgskolevenner og kontakter kunne de endelig invitere til den første KUL:tur-leiren sommeren 2008, med hjemmelaget informasjonsmaterielll og lærerkrefter fra vennekretsen.

- I begynnelsen var vi bekymret for ansvaret, og hva folk ville tenke om at to 18-åringer ville passe på barna deres. Nå er det rundt 90 deltakere på hvert kurs!

Mange deltakere kommer tilbake år etter år. Erichsen mener lærerne er viktige - også sosialt.

- Barna setter pris på å treffe de samme lærerne når de kommer på leir. Det er en viktig trivselsfaktor, sier han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse