Bokmarkedets inntekt: 10 millioner

For 40. gang arrangerer Lions det bokmarked på Vestre Aker skole. FOTO: LIONS

I 1976 ble Berg Lions første bokmarked avholdt i et butikklokale på Damplass. 40 år senere fylles idrettshallen på skolen opp med bøker - alt til inntekt for den gode sak.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.11.2015 kl 07:46

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

BERG/VESTRE AKER: For 40. gang - 7. - 15. november - arrangerer Lions Club Oslo, avdeling Berg, sitt årlige bokmarked, på Vestre Aker skole.

– Klubben tok initiativ til dette i 1975 for å skaffe penger til Lions’ humanitære virksomhet. 13. – 21. november 1976 ble det første markedet avholdt i et butikklokale på Damplass, Ullevål Hageby, ifølge Henning Stene i Lions Berg.

Han forteller videre at det var klubbens medlem Dagfinn Brøther som hadde idèen, og han donerte mange av sine egne bøker til markedet. Alle medlemmene i klubben ga i tillegg rundt 50 bøker til markedet. Dessuten ble det laget et flyveblad hvor klubben ba om å få brukte brukte bøker.

Dette innbrakte såpass mange bøker at et marked kunne gjennomføres. Salget gikk over all forventning, og inntektene ble på nesten 18.000 kroner.

Doblet neste år

– Veldig mye penger for 40 år siden. Fulle av forventninger gikk klubben neste år igjen i gang med et nytt bokmarked, det året med nesten dobbelt så mye i inntekter - nesten 30.000 kroner, forteller Stene videre.

Medlemmene i Lions Berg henter hver uke tusenvis av bøker. 10 – 15 leveranser hver uke.

– Det krever innsatsvillige medlemmer i klubben og gode rygger. Bæring av bøker er god mosjon for dem som gjør det. Hyggelig er det også. Man treffer også mange hyggelige givere, sier Stene.

Les også: Lions Berg ga bort 200.000 kroner

Bunkers på Berg

Når bøkene har kommet til lageret i bunkeren i Godals vei 12 på Tåsen, skal de sorteres. Det sorteres i 30 forskjellige kategorier, og bare fine bøker blir klassi-fisert som salgbare. Det som ikke kan selges, kjøres bort og blir til returpapir.

Når markedet starter i begynnelsen av november, har klubben over 1.000 fulle banankasser med bøker. Det er over 40.000 bøker. Det selges også CD-er og LP-plater.

– Omsetningen har hatt en fantastisk årlig økning. Fra kr. 17.982,- første gang til nærmere 400.000 kroner i 2014. Det inkluderer også bokauksjon, forteller Stene.

10 millioner

Inntektene fra boksalget går uavkortet til gode saker, både internasjonalt og nasjonalt. Blant annet har penger gått til innkjøp og opplæring av blindehunder og narkohund.

Les også: Denne hunden koster 100.000

– Regnet om til dagens kroneverdi har Lions Berg gitt rundt 10 millioner kroner til gode formål, fra inntekter fra bokmarkedet, sier Stene.

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse