ANNONSE
Annonse

Slik kan nye Grefsenkollen bli

AMFI: Slik ser arkitekten for seg amfiet nedenfor Grefsenkollen restaurant. Foto: barbakke landskapsarkitekter (illustrasjon)

OverOslo er allerede en helt unik festival. Men den skal bli enda bedre. Hva med et amfi i skråningen ned mot scenen?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.05.2015 kl 13:16

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSENKOLLEN: Det er noe helt spesielt med OverOslo-musikkfestivalene. Med byens beste utsikt og ved flotte Grefsenkollen Restaurant. Festivalene er mildt skrevet veldig populære, og ofte utsolgt flere måneder før det første bandet går på scenen. Sommerens festival er stjernespekket, over fire dager, fra onsdag 17. juni til og med lørdag 20. juni.

Les også: Hentet våpen da naboen kom for å klage på for høy musikk!

– Rekordsalg, sier arrangørene.

For det er bare noen få billetter igjen til kun lørdagen i årets musikkfestival på taket av Oslo. Men OverOslo-arrangørene vil gjøre festivalene enda bedre. De har tatt de første skrittene i en prosess som skal gjøre arenaen til «en av landets aller fineste kulturscener utendørs.»

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

– Bli enda litt bedre

– Vi er veldige fornøyde med dagens festivalarena. Den er helt unik. Men samtidig ser vi alltid etter muligheter til å bli enda litt bedre. Derfor ønsker vi nå å utrede muligheten for å terrassere de bratte partiene i publikumsområdet. En slik terrassering vil gi bedre komfort til publikum og øke tilgjengeligheten for alle, sier festivalsjef Lars Petter Fosdahl.

Planen er å legge til rette for ikke-miljøfarlige sviller i skråningen ned mot konsertscenen, der folk så langt sitter rett på bakken. Og det kan være en utfordring å ferdes i et noe ulendt terreng.

Les også: Tidligere polititopp Hanne Kristin Rohde: Etterforskning av voldtekt er ingen kvikk-fix!

Grønn profil

– Vi skal beholde den grønne profilen vår. Den er viktig for oss. For å få til å legge svillene skikkelig, må vi gjøre skråningen litt mer jevn, særlig der hvor tribunen står i dag. Værmessig har vi vært relativt heldige på OverOslo, men skulle vi få et år med regn i mange dager, kan arenaen bli en liten utfordring, ikke minst etter konsertene, legger Fosdahl til.

– Lite graving

Det ser flott ut på illustrasjonen landskapsarkitektene i Barbakke fra Kjelsås har laget av det planlagte amfiet.

– Det er lite graving som skal til. I tillegg er jo alt reversibelt, så det blir jo ikke noe stort inngrep i grunnen, sier den andre halvdelen i OverOslo, Thorkild Gundersen.

Les også: Stine (18) er Årets Fitnessruss

Det er nok viktig. For Grefsenkollen ligger i Marka, og går inn under den strenge Markaloven.

Fylkesmannen

– Vi vet at dette er en lang prosess som må gjennom de riktig instansene, og til slutt Fylkesmannen. I beste fall håper vi på 2016, men det er nok mer realistisk med 2017, sier Fosdahl og Gundersen.

Som gjerne ser at andre også tar i bruk amfiet til arrangementer i Grefsenkollen.

Flerbruk

– Amfiet vil bli et fantastisk sted å spise matpakka. Dessuten ønsker vi å legge til rette for at andre brukere kan benytte arenaen. Det er bare å kjøre inn en mobilscene og koble på strøm, så kan pikekor og amatørteater arrangere sin egen forestilling. Vi har selv lyst til å arrangere barne- og ungdomsfestival her slik vi gjorde i 2010, sier Gundersen.

Bydelens miljø, plan- og samferdselskomite har behandlet planene, og lokalpolitikerne sier så langt ja til amfi i Grefsenkollen.

Les også: Kjelsås på på vinnersporet etter borteseier

Støtter

Fra sakspapirene heter det:

«Bydelsutvalget i Nordre Aker ser på Grefsenkollen restaurant og OverOslo – festivalen som svært positive virksomheter i vår bydel. Bydelsutvalget støtter de forelagte planer for å etablere et utendørs amfi ved Grefsenkollen restaurant, og mener disse vil gjøre festivalarrangementene bedre, uten at det går på akkord med natur-verdier og friluftslivet på Grefsenkollen» skriver komiteen.

Etter forslag fra Venstre, og som be enstemmig vedtatt.

Leder i miljø-, plan- og samferdselskomiteen, Erik Borge Skei (V), roser OverOslo-festivalen.

– Stor verdi

– Venstre støtter helhjertet opp om forslaget - det som har skjedd i Grefsenkollen de senere årene er utrolig flott. Festivalen, restauranten og også Trollvannsstua, som har fått en flott profil, har stor verdi for vår bydel. Dette må vi bare applaudere, sier Borge Skei som også er bystyrekandidat for Venstre ved høstens valg.

Les også: Thine er nå et ekte Råskinn

Borge Skei har fulgt OverOslo-festivalen helt fra starten og vært i dialog med initiativtakerne i flere omganger. Han understreker at det er viktig at private og frivillige med positive initiativ får gode vilkår.

Elegant

– Selve amfiet er utformet hensynsfullt og elegant slik at det ikke går ut over friluftsliv eller naturopplevelser. Et mer permanent, utendørs amfi gjør forholdene bedre for festivalen, og gjør det enda mer sannsynlig at denne kan fortsette som en tradisjon hos oss, sier Borge Skei.

Han fortsetter:

Bydelsutvalget

– Jeg håper virkelig bydelsutvalget følger opp vårt vedtak fra komiteen. Da kan det være håp om å få det hele på plass allerede i 2016 slik OverOslo-entusiastene jobber for, sier Borge Skei.

Saken skal til behandling i bydelsutvalget torsdag 7. mai.

Og forslaget ble enstemmig vedtatt i bydelsutvalget torsdag 7. mai, saken oppdatert etter intervju med OverOslo.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse