- Kunne solgt det dobbelte

 

Interessen for å bo i bydelen er stor, men boligtilbudet er begrenset. "Vårslippet" lar vente på seg, forteller lokale meglere.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER/GREFSEN: Lokale meglere fortalte i NAB tidligere i år at det er langt fra så mange boliger i markedet i vår bydel, som normalt på denne tiden. Men selv om det har begynt å løsne de siste ukene, sier eiendomsmegler Kristoffer Sætrum, i Privatmegleren Renommé på Grefsen, at det som på meglermunn kalles "vårslippet" – pågangen av eiendommer som legges ut for salg i tiden etter påske, har latt vente på seg.

Lite utvalg

Et rakst søk på Finn.no i begynnelsen av denne uken, viste at det lå 57 objekter for salg i Grefsen Kjelsås-området. Bare 12 av disse gikk under kategorien enebolig, tomannsbolig eller rekkehus. På Sogn er tallet 36, ni av dem enebolig og tomannsboliger. På Ullevål/Tåsen teller vi totalt åtte objekter totalt, hvis man ser bort fra salg av leiligheter i nye prosjekter.

– Til sammenlikning hadde vi 111 på Grefsen-Kjelsås i november, sier Sætrum.

Den lange vinteren kan være en forklaring, mener de to. Folk vil gjerne vente med å selge boligen til de også kan vise frem hagen.

Vil etablere seg

Og mens utvalget er lavt, er etterspørselen desto større. Det er eneboliger, tomannsboliger og rekkehus som opplever det største "trykket". Salgstiden er nå under halvparten av hva den var for ett år siden. Daglig leder Sigmund Ruud i Privatmegleren på Grefsen forteller at flere boliger blir solgt allerede etter internvisninger.

– Folk vet hva de vil ha, sier han. Boliger i god stand er populære, og betalingsviljen er stor når muligheten til å etablere seg i bydelen byr seg. Flere meglerkontorer forteller om boliger som går opp til én million over takst.

LES OGSÅ: 1,1 million over takst

LES OGSÅ: Ny rekord i Ullevål hageby?

LES OGSÅ: Enebolig på Nordberg en vinner

– Her i Grefsen-Kjelsås-området ser vi at det er mange som vil etablere seg når barna kommer i skolealder. Mange kommer fra Grünerløkka, Sagene og Torshov. Gode oppvekstvilkår, gode skoler, idrettslag og nærhet til marka gjør at man får i pose og sekk. I tillegg er det fortsatt rimelig usnobbete her, sier Ruud.

– De første månedene i 2010 har vi solgt 20–25 boliger i uka. I segmentet 4–7 millioner er jeg overbevist om at vi kunne ha solgt det dobbelte, dersom beholdningen av boliger for salg hadde vært større, sier Sætrum.

– Det har gått fra å være kjøpers marked i fjor, til å bli selgers marked. Men det kan snu raskt, med en gang antallet boliger øker. Skal man selge, er dette riktig tidspunkt, sier Ruud.

MER BOLIG? Les bolig- og interiørnyheter på på dittOslo.no!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse