Kunnskapskilde åpner dørene for deg og meg

Deichmanske biblioteks nye filial skal lokke leselystne folk i alle aldre.

Ønsker folk velkommen: Bibliotekssjef Kristin Danielsen med byråd Hallstein Bjercke.

Et splitter nytt bibliotek inne i Nydalen videregåendes lokaler. Blant 8000 bind er det nå bare å forsyne seg. Her finnes noe for enhver smak.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.04.2014 kl 15:19

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

God stemning: Filialsjef Ingvil Falch, byråd Hallstein Bjercke (V) og rektor Linn-Siri Jensen.

Se bildet større

Samlet: Leder av BU, Bent Gehter-Rønning (H), Bente M. Larsen (A), Brit Teien (H) og byråd Hallstein Bjercke.

Se bildet større

Samlet til fest: Fra skolebibliotek til et bibliotek for folket. Deichmanske biblioteks nye filial har inntatt Nydalen videregående. Foto: Beate Svenningsen FOTO: Foto: Beate Svenningsen

NYDALEN: - Vi gleder oss til å samarbeide med nærmiljøet og åpne dørene for befolkningen, sier byråd for kultur og næring Hallstein Bjercke (V).

Endringer i vente

Han har nylig lagt frem Borgernes bibliotek, en bibliotekplan for Oslo 2014-2018. Og i planen foreslås det enkelte endringer i filialstrukturen.

Rommen og Smestad filialer omgjøres til rene skolebibliotek. Bjerke filial relokaliseres til Økern og Nordtvet filial avvikles som folkebibliotek.

- Når man gjør slike endringer er det alltid noen som vil få litt lengre vei enn de hadde før, selv om resultatet for byen samlet vil være bedre enn i dag, sier Bjercke.

Nydalen var tidligere kun et skolebibliotek, men samlingen er nå utvidet og med det åpner også dørene for publikum. Biblioteket har 8000 bind fordelt på fag- og skjønnlitteratur, og boksamlingen skal utvikles ytterligere.

Det blir i tillegg muligheter for å lese aviser og å låne film og lydbøker. Filialen har også leseapparat for blinde og svaksynte.

LES OGSÅ: Byråd ønsker bøter mot fravær

- Nytt sentrum

- Byen endrer seg, og biblioteket må slå følge. Nydalen er et område hvor det har vært en stor og viktig byutvikling de senere årene.

- Fra å være et gammelt industriområde langs med Akerselva er Nydalen nå fullt av boliger og nye arbeidsplasser samt viktige utdannings- og kulturinstitusjoner.

- Det er kommet en ny t-banelinje. Bydel Nordre Aker har fått et nytt sentrum. Dette er helt i tråd med kriteriene for lokalisering av filialer i fremtiden. Da er det flott å kunne åpne en bibliotekfilial her, sier Bjercke.

LES OGSÅ: De har alle opplevd ulike former for press

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse