Kunstgave til Nordberghjemmet

Maleren Jon Malterud og visepresident i Nordberg Lions Roald Mathisen.

Lions Nordberg overrakte et kunstverk til Nordberghjemmet signert Jon Malterud, som også er representert på Nasjonalgalleriet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.04.2008 kl 14:09

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Fra venstre: daglig leder på Nordberghjemmet Terje Aadalen, kunstneren Jon Malterud, president i Nordberg Lions Tor Løken, og styreleder på Nordberghjemmet Guri Ingvaldsen.

NORDBERG: – På Nordberghjemmet bruker vi kunsten aktivt for å gi beboerne inspirasjon og glede i hverdagen, fortalte Nordberghjemmets styreleder Guri Ingvaldsen til korsvoll.com da hun takket for den flotte kunstgaven fra Nordberg Lions. Gaven ble overrakt i midten av april.

Anerkjent kunstner

Jon Malterud holder til på Bakkehaugen og er en anerkjent kunstner. Han har hatt flere utstillinger her i landet, er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, og har også vært lærer på Norges kunst- og håndverksskole, skriver korsvoll.com.

Malterud bruker spennende teknikker i bildene.

Sand, lim og bladgull

Bildet som nå er gitt til Nordberghjemmet inneholder foruten sand og lim, også bladgull festet med eggehvite – i tillegg til selve malingen. Malterud malter med ulike teknikker. Både pensel, penn og svart kaffe har vært i bruk for å gi dette bildet dybde, opplyser nettsiden.

Bildet var i høst en del av Norberg Lions' kunstutstilling og ble innkjøpt av Lions selv. Nå er gaven overrakt, og både beboere og besøkende på Nordberghjemmet gleder seg!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse