Kunstgave til Nordberghjemmet

Maleren Jon Malterud og visepresident i Nordberg Lions Roald Mathisen.

Lions Nordberg overrakte et kunstverk til Nordberghjemmet signert Jon Malterud, som også er representert på Nasjonalgalleriet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.04.2008 kl 14:09

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Fra venstre: daglig leder på Nordberghjemmet Terje Aadalen, kunstneren Jon Malterud, president i Nordberg Lions Tor Løken, og styreleder på Nordberghjemmet Guri Ingvaldsen.

NORDBERG: – På Nordberghjemmet bruker vi kunsten aktivt for å gi beboerne inspirasjon og glede i hverdagen, fortalte Nordberghjemmets styreleder Guri Ingvaldsen til korsvoll.com da hun takket for den flotte kunstgaven fra Nordberg Lions. Gaven ble overrakt i midten av april.

Anerkjent kunstner

Jon Malterud holder til på Bakkehaugen og er en anerkjent kunstner. Han har hatt flere utstillinger her i landet, er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, og har også vært lærer på Norges kunst- og håndverksskole, skriver korsvoll.com.

Malterud bruker spennende teknikker i bildene.

Sand, lim og bladgull

Bildet som nå er gitt til Nordberghjemmet inneholder foruten sand og lim, også bladgull festet med eggehvite – i tillegg til selve malingen. Malterud malter med ulike teknikker. Både pensel, penn og svart kaffe har vært i bruk for å gi dette bildet dybde, opplyser nettsiden.

Bildet var i høst en del av Norberg Lions' kunstutstilling og ble innkjøpt av Lions selv. Nå er gaven overrakt, og både beboere og besøkende på Nordberghjemmet gleder seg!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse