Kvinne (92) stygt skadet etter brutalt ran mandag

Kvinnen (92) hadde tatt ut 4.000 kroner på Coop Prix i Kjelsåsveien, bare minutter før hun ble ranet. Politiet antar at gjerningsmannen hadde observert dette. FOTO: Foto: Kristin Tufte Haga

Politiet har pågrepet antatt gjerningsmann, men ber nå om tips fra publikum etter en svært grov ranssak mandag ettermiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.05.2014 kl 18:21

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Kvinnen, som ble ranet her i Kjelsåsveien, ble sendt til sykehus med bruddskader. Politiet har pågrepet en mistenkt mann. FOTO: Arkivfoto

KJELSÅS: Kvinnen hadde vært på Coop Prix i Kjelsåsveien, der hun tok ut 4.000 kroner, i 15.20-tiden mandag. Like etter dette ble hun angrepet bakfra og dyttet, så hun falt. Gjerningsmannen stakk av med vesken hennes, mens kvinnen ble liggende igjen.

- Vi antar at gjerningsmannen har observert at hun tok ut pengene. Det var ganske brutalt dette, og det er klart at det er veldig, veldig ugreit, sier ordenssjef ved Majorstuen politistasjon, Bjørn Pedersen.

Kvinnen skal blant annet ha fått bruddskader, og ble kjørt til Diakonhjemmet.

Kjenning av politiet

Vesken hennes ble funnet igjen ved Kjelsåsløkka, men gjerningsmannen fikk med seg 2.000 kroner. De restererende 2.000 kronene kvinnen tok ut, skal ha ligget gjemt i vesken.

Politiet ser svært alvorlig på hendelsen, og satte inn store ressurser til å jobbe med saken mandag. Tirsdag formiddag ble antatt gjerningsmann pågrepet.

- Som følge av godt politiarbeid har vi pågrepet en person på bopel. Vi er ganske sikre på at det er han, sier Pedersen, som sier at pågrepne er en kjenning av politiet.

Han skal være mistenkt for denne typen kriminalitet tidligere, men for annen mindre graverende kriminalitet. Pedersen ønsker foreløpig ikke å gå ut med hva det var som ledet dem til gjerningsmannen, som ble pågrepet i sin egen bolig, men sier at det ligger godt etterretnings- og etterforskningsarbeid bak pågripelsen.

LES OGSÅ: Mads (23) har vært narkoman siden han var 12 år

Truet med kniv under innbrudd

Etter at mannen ble pågrepet, skal imidlertid politiet ha sammenliknet andre hendelser, og dermed ble det klart at han også er mistenkt for et innbrudd søndag ettermiddag.

Mannen skal da ha tatt seg inn i et bolighus i Lachmanns vei på Grefsen, men ble overrasket av huseier, som var hjemme. Mannen skal da ha truet huseier med kniv, før han forsvant fra stedet.

- Det var også ganske grovt, han ble tatt på fersken av eier, som var hjemme, og skal da ha truet han med et stikkvåpen, forteller Pedersen.

LES OGSÅ: - Modellagent befølte 15-åring på hotellrom

Ønsker tips

Politiet ønsker nå tips fra publikum, som kan ha observert vedkommende.

Han beskrives som 175 cm høy, trolig av halvt afrikansk opprinnelse. Han har mørkt krøllete hår, og skal ha vært kledd i grønn parkas og sort caps med hvit skrift. Han beskrives som mellom 18 og 30 år gammel.

Om du har tips kan du ta kontakt med politiet på telefon 02800, og be om å bli satt over til etterforskning på Majorstuen.

LES OGSÅ: Diamantringer for 100.000 kroner dratt ut av hendene på ansatt

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse