Kvinneguiden tester fekting

EN GARDE: Alt stoffet er i kevlar.

En garde! Touché! Sjekk hvordan det gikk da vi testet fekting.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.04.2008 kl 09:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

TOUCHÉ: Nadine Valøy og Nina Steenland.

Se bildet større

ZORRO: I hvert fall nesten.

Se bildet større

VILL FEKTING: Hilde og Linn i full mundur.

KVINNEGUIDEN.NO: Denne gangen er det fekting som skal testes, og ivrige journalister må beskyttes best mulig. En hel fektedrakt består av fektebukse, bindejakke innerst og jakke utenpå - alt i stoffet kevlar som også brukes i skuddsikre vester. Vi har hanske på fektehånden og maske for å beskytte ansiktet. Med fullt fekteutstyr er vi klare for en runde.

SE TV-REPORTASJEN. KLIKKE HER

Stilfull sport

Nina Steenland er en av Norges fremste kvinnelige fektere, og har drevet med fekting i 30 år. Hun begynte med fekting fordi hun hadde dårlig rygg.

- Man får bedre holdning av å fekte fordi ryggen skal være rak. Samtidig får man trent hele kroppen, og man får en sterk psyke av sporten og utløp for aggresjon, smiler Steenland.

LES OGSÅ: KVINNEGUIDEN TESTER STRIPPESTANGDANS

Skrekkblandet fryd

Etter en kjapp teknikkdemonstrasjon, er Kvinneguidens testteam klare til å prøve ferdighetene. Ledningene som skal fange opp poengene er koblet til hver vår side, og vi stiller oss i "en guarde"-posisjon. Vi prøver å bevege oss lett frem og tilbake, men når man hele tiden skal forsvare seg selv mot angrep, føles det nervepirrende å gå mot motstanderen og angripe selv. I begynnelsen kjenner vi en skrekkblandet fryd hvor latteren blandes med lyden av kordene som treffer hverandre. Poengtavla uler. Speaker-Hilde har fanget sitt første poeng, men Kvinneguiden-Linn kommer sprettende etter. Etter noen minutter føler vi at vi har fått mer dreis på teknikken. Svetten renner og adrenalinet flommer. Klink, klink, score! Det er morsomt å kjenne at vi faktisk kan mestre noe som vi i utgangspunktet er amatører i. Vi leker oss og utfordrer hverandre, kampen er så god at vi glemmer at vi faktisk trener.

LES OGSÅ: KVINNEGUIDEN TESTER CURLING

Konklusjon

OK, det ble gjerne ikke Madonnas elegante opptreden i James Bonds Die Another Day. Ei heller Zorro eller en kopi av Uma Thurman i Kill Bill, men hva gjør vel det når vi lo oss igjennom treningen?

- Fekting er som sjakk i hurtig tempo, man må være målrettet og tålmodig, og det er veldig gøy, forklarer Steenland. Og det beste av alt; sporten passer for alle helt uavhengig av kroppstype!

LES OGSÅ: KVINNEGUIDEN TESTER ISHOCKEY

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse