Vil ha barnehage i Akebakkeskogen: – La Akebakke-tomta bli!

SVs gruppeleder Lill Pleym var med på å få flertall i forrige BU om at potensiell barnehagetomt i Akebakkeskogen blir stående på bydelens vurderingsliste over mulige utbygginger. Foto: Kristin Tufte Haga

I forrige BU-møte ønsket Høyre å fjerne barnehagetomten i Akebakken fra listen. – Helt uaktuelt! sier SVs Lill Pleym.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.10.2008 kl 10:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

AKEBAKKEN: I torsdagens (09.10.) bydelsutvalgsmøte (BU) tok Høyre ved Bent Gether-Rønning til orde for å fjerne den potensielle barnehagetomten i Akebakkeskogen fra bydelens liste. Blant annet viste han til tidligere problemstillinger ved tomten som ny barnehage. Gether-Rønning fikk også støtte fra BU-leder Egil Ihlen (H), som la til at den store utbyggingen i området vil medføre økt trafikk, og at en barnehage i Akebakkeskogen vil være med på å gjøre den fremtidige trafikksituasjonen i området enda verre.

– Trenger tomten

Blant annet SV var sterkt imot Høyres forslag.

– Nettopp på grunn av de flere hundre nye planlagte leilighetene i området, kommer barnehagetrykket til å holde seg oppe. Selv om byggeprosjektene i Grefsenkollveien 14 og 16 har innregulert barnehage, tror SV at det fortsatt vil være behov for ytterligere én barnehage til i området Grefsenkollveien/Akebakkeskogen. Eksisterende barnehager i området er – som ellers i bydelen – allerede fulle. Vi tror også at et generasjonsskifte er på gang i Akebakkeskogens borettslag – med andre ord, noe som mest sannsynlig betyr at enda flere barn kommer til, sier gruppeleder for SV, Lill Pleym.

– Høyspentlinjen ved tomteområdet er gravd ned, og med marka rett i nærheten kan jo dette bli et bra barnehagealternativ, tror Pleym.

Signaler fra byrådet– I tillegg har jo administrasjonen helt klart videreformidlet byrådets signaler til lokalpolitikerne, om at alle bydelene fortsatt skal prioritere potensielle barnehageutbygginger. Også uavhengig om den enkelte bydel selv får full dekning. Vi har nemlig et ansvar for hele byen når det gjelder full dekning, og må for fremtiden akseptere at andre bydeler med færre utbyggingsmuligheter, vil bruke barnehageplasser i Nordre Aker, sier Pleym.

Ferdigregulert

Det ble til slutt flertall i BU om å beholde Akebakkeskogen-tomta på listen over potensielle barnehager. SV, Ap, Rødt og Venstre sto for flertallet, mens Høyre og Frp stemte imot.

Avdelingssjef Preben Winger i bydelsadministrasjonen kan opplyse at tomten er eid av Oslo kommune, ved Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY). Tomten er også ferdigregulert for barnehageformål.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse