ANNONSE
Annonse

Lager snø så spruten står

Et sikkert tegn på at vinteren er i anmarsj.

Foto: Foto: Magnus Nyløkken

Et sikkert tegn på at vinteren er i anmarsj: Skiforeningen har satt i gang snøproduksjonen på tre av fire anlegg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.11.2013 kl 15:38

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO/SØRKEDALEN: I Sørkedalen kan løypebas Per Gulbrandsen fortelle om minus ti grader onsdag morgen og gode produksjonsforhold.

- Å komme i gang med snøproduksjonen nå gjør at vi kan sikre et godt grunnlag for våre skileik-kurs som starter opp i januar. I tillegg kan vi gi gode startforhold i de lavereliggende løypene, for eksempel ut fra Skansebakken i Sørkedalen. Da kan man gå på ski til områder høyere oppe hvor det forhåpentligvis vil ligge natursnø, sier Gulbrandsen. 

Lurer du på hvordan været blir framover? Vi har snakket med meteorologen!

Skiforeningen er nå i gang med snøproduksjon på Greverud, Eid i Asker og Sørkedalen, og vil starte på Skullerud så fort det lar seg gjøre. Produksjonen vil foregå på natten og de timene på dagen det er forhold til det.

Skiforeningens løypebaser samarbeider med lokale idrettslag på stedene for å sikre at produksjonen kan foregå flest mulig timer i døgnet. 

- Vi gleder oss til vi kan begynne å sette spor. Det er mange som venter utålmodig på skiføre i Oslo nå. Det vil nok ta minst en uke med snøproduksjon før man kan ta med seg skiene og teste, vi vil selvfølgelig si i fra med en gang vi har fått satt spor, sier Mette Øinæs Habberstad, kommunikasjonssjef i Skiforeningen.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse