Landemerke tar form

Et landemerke med sterk identitet. Om ikke lenge får vi se hvordan de høye glassfeltene i både indre og ytre veggflater vil ta seg ut. Kristen Jarmund Arkitekter AS.

Er du en av de vel 70 000 menneskene som kjører Ring 3 forbi Ullevaal Stadion hver dag, har du sett det: 23 600 kvadratmeter særpreget arkitektur tar form.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.03.2007 kl 09:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Arkitekt Leif Houck fra Kristin Jarmund Arkitekter AS og salgsdirektør Ole Sletten i Bertel O. Steen Autostern AS, på tomta til nye Sogn Arena. Foto: Tone Berild Kristiansen

Sogn: - Vi erter funksjonalismen litt i formgivningen til det nye bygget "Sogn Arena". Dessuten bryter vi med arkitektfirmaets tradisjon med rette vinkler i signalbygget vest langs Ring 3 mellom Ullevaal Stadion og Rikshospitalet, sier arkitekt Leif D. Houck fra Kristin Jarmund Arkitekter AS.

Det 200 meter lange bygget, med den dynamiske, krumme flaten mot Ring 3, har snart nådd maksimal høyde på 22,8 meter. Høyden på nordsiden er tilpasset høyden til Sogn videregående skole, og arkitektene har utformet bygget med tanke på at det skal gi en svungen avslutning på bebyggelsen langs Ring 3, og samtidig henvende seg mot forskningsområdene i sør.

- Det har vært veldig moro å jobbe sammen med en byggherre med så god forståelse for arkitektur, sier arkitekt Houck, som er bosatt på Nordberg.

Byggherren

- Hei, det er jeg som eier bygget.

En herre stopper som snarest i forbifarten på vei inn i arbeidsbrakka til entreprenøren AF Bygg Oslo, som gjennomfører byggingen.

- Byggherre, forklarer eiendomssjefen i Bertel O. Steen Eiendom, Arnulf Eskeland, med et lurt smil.

- Det er kanskje litt drøyt å si at jeg er eier, men Sogn Arena er en oppføring av et nytt forretningsbygg for Bertel O. Steen Eiendom AS. Vi ønsket oss mest mulig fleksibilitet, og dette har vi langt på vei løst sammen med arkitektene ved å benytte såkalte "Bubble Deck". Dette ga mulighet for blant annet økt spenn og utkraging og reduserer antall søyler, dragere og veggskiver. I tillegg gir det ytterligere frihet til hvordan bygget kan innredes, sier eiendomssjefen som også kan fortelle at grunnen bygget reises på var søppelfylling i perioden 1930 til 1950, og at en stor mengde forurenset masse er fjernet.

Fremtidsrettet

Daglig leder i Bertel O. Steen Autostern AS, Ole Sletten, følger nøye med i byggeprosessen, og er i full gang med å planlegge flyttingen over Ring 3 fra Sognsveien rett ovenfor Ullevaal Stadion. Går alt etter planene, er de på plass i det nye bygget med verksted og forretning fra 1 januar 2008.

- Vi er veldig godt fornøyd med de store, åpne flatene som arena for landets førende forhandler av Mercedes-Benz, uttaler Sletten, som har som mål å skape en atmosfære av "den lille" lokalforretningen, og samtidig vise i bilanlegget at de er i førersetet hva gjelder å skape et unikt og fremtidsrettet servicetilbud for Mercedes-Benz.

Bertel O. Steen Autostern AS skal disponere under- og førsteetasje til salgs-, utstillingslokale og verksted. Arealet for øvrig er for ekstern utleie.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse