Landemerket ved trikkesløyfa kan skifte eier

Kinobygget på John Colletts plass vurders for salg, bekrefter megler. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Vestgrensa 2 og 4 – som blant annet omfatter kinobygget på John Colletts plass – vurderes solgt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.10.2017 kl 15:42

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLEVÅL: Akershus Eiendom er engasjert av eierne for å se på et mulig salg av Vestgrensa 2 og 4. Det bekrefter eiendomsmegler Jacob A. L'Orsa overfor Nordre Aker Budstikke.

– Det er en prosess som er satt i gang, og eiendommen vil være vurdert for salg om relativt kort tid, sier L'Orsa, som utover det har ikke noen kommentar.

Han understreker imidlertid at den pågående prosessen ikke vil påvirke de nåværende leietakerne i byggene.

Næring og bolig

Vestgrensa 2 og 4 omfatter det opprinnelige kinobygget på John Colletts plass, samt bygget bak som blant annet innholder leiligheter i 2. og 3. etasje, og næringslokaler på bakkeplan. Det er her kafé Bicks ligger.

Det er AS Vestgrensa 2 og 4 som i dag eier byggene. Selskapet er eid av en rekke aksjonærer, der Franz Tandberg (13,33%) og Tandberg Eiendom AS (9,08%) er de største (tall pr. 2016). AS Vestgrensa 2 og 4 ble stiftet i 1981, og hadde i 2016 5,3 millioner kroner i driftsinntekter. Styreleder Morten Waarli henviser videre til Akershus Eiendom for spørsmål om salget.

Kino fra 1920-tallet

Kinobygget på John Colletts plass er et landemerke på Ullevål, og ble bygget på midten av 1920-tallet. Kinoen ble nedlagt i 1969, og siden har andre leietakere benyttet seg av lokalet. Universitetet brukte lokalene lenge og ga salen navnet «Ragnar Frischs auditorium». De siste årene har den blitt leid av en menighet.

LES OM HISTORIEN: Ullevål kino: – Dette var vårt filmpalass og Fra trikkesløyfa og til evigheten

Kulturhus og møteplass

Se bildet større

John Colletts plass, i dag med Abels hage, skal oppgraderes til torg og møteplass. Kanskje skjer det ting i 2018. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

På loftet holdt ungdomsklubben Abelloftet til fra 2014 til sommeren i år, med tilbud til Ullevåls barn og unge, i regi både av bydelen og private aktører. Da lokalet ikke kunne tilfredstille krav om universell utforming, ble gårdeier og bydelen enige om å avslutte leieforholdet.

Lokale krefter har i mange år ønsket å gjøre om hele kinobygget til et lokalt kulturhus.

Selve John Colletts plass skal utvikles til et torg og møteplass, og Dronninga Landskap vant arkitektkonkurransen i fjor. Vinnerutkastet er bearbeidet, og de er nå ferdig med en skisse, og er i oppstart av forprosjektet.

Café Abel – fortsatt stengt

Se bildet større

Café Abel holder fortsatt stengt. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Café Abel, som ligger på hjørnet mot Niels Henrik Abels vei, ble stengt av Næringsetaten i august, på grunn av mangelfull føring av timelister. Ifølge Hagebybladet var det tredje gang etaten reagerte på disse forholdene.

Eieren av kafeen, Mohammad Younas, sa til bladet at han hadde klaget på vedtaket, som han mente var feil. På spørsmål om status for kafeen i dag, svarer Younas i en e-post til Nordre Aker Budstikke at de jobber med saken, inntil videre.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse