Lanserer nytt busstilbud, men det er ikke for alle

NYTT TILBUD: Ruterflex-bussene blir riktignok mindre enn dette, men de vil kunne bestilles av personer som er 67 år og eldre. Pilotprosjektet starter etter planen til høsten.

Du må nemlig være over 67 år for å benytte deg av de nye bussene. Men til gjengjeld kommer de og henter deg på døra.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.06.2017 kl 16:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: En bydelsbussordning, spesielt beregnet på eldre og personer med dårlig mobilitet, har vært en av de største kampsakene til prosjektleder for Alders- og demensvennlig by i Nordre Aker, Heidi Karsrud Nordal, siden pilotprosjektet startet.

Bydel, Ruter og kommunen

Gjennom folkemøter og tenketanker i regi av prosjektet, har det flere ganger kommet frem at tilgang til gode transportløsninger innad i bydelen er avgjørene for at eldre skal kunne benytte ulike tjenster, og kunne bo hjemme og klare seg selv lenger.

Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om at bydelen har jobbet med Ruter og Oslo kommune for å få til en fleksibel bussordning, under navnet Ruterflex. Eldrebyråd Inga Marte Thorkildsen fortalte i fjor sommer at hun jobbet hardt for å få på plass et konsept.

Avtalen i havn

Se bildet større

Assisterende bydelsdirektør Preben Winger avslørte nyheten om ny bydelsbuss på Kuben 62+ fredag ettermiddag. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Fredag kunne assisterende bydelsdirektør Preben Winger avsløre, under Ildsjelfelsten på Kuben 62+, seniorsenteret på Kjelsås, at bydelen, Ruter og byrådet har kommet fram til en løsning.

LES OGSÅ: Ildsjelene vant 10.000 kroner, men ville ikke bruke pengene på seg selv. Det ga besøksrekord!

Det skal munne ut i et pilotprosjekt, med planlagt oppstart i september.

Fra dør til dør, og aldersgrense

To minibusser, med cirka 14 seter, skal betjene bydelens eldre. Tjenesten fungerer slik at den reisende bestiller buss, via telefon eller app, og blir hentet på døra. Bussen kjører passasjerene til destinasjon, innenfor Bydel Nordre Akers grenser vel og merke.

Bussen vil operere med Ruters ordinære billettstruktur.

Men tilbudet har en aldersgrense: Du må være over 67 år for å kunne bestille og reise med bussen. Bussene vil ha ramper og være tilgjengelig også for dem i rullestol.

Se bildet større

Det er slike minibusser fra Ruter som etter planen skal betjene Ruterflex. FOTO: RUTER

Gjenstår planlegging

Det gjenstår mange detaljer før alt er på plass, understreker Winger. Tilbudet vil trolig bare være tilgjengelig på dagtid, frem til et tidspunkt om ettermiddagen, men dette er ikke avklart. Hvor lenge i forveien reisen må bestilles før passasjerene kan regne med å bli hentet, er heller ikke klart.

– Vi må nok bruke et par år på å se hvordan dette slår an, men vi tror det vil treffe mange, sa Winger til applaus fra den store forsamlingen som var tilstede på Kuben 62+ fredag ettermiddag, og la til:

– Så da vet dere hva dere må gjøre? Dere må bruke bussen!

LES OGSÅ: Kjelsåsveien 114-116 skal rives og bygges nytt. Nå er det klart hvor seniorsenteret og legesenteret flytter

Testet i Gøteborg

Ifølge Winger har en tilsvarende tjeneste for eldre blitt testet ut i Gøteborg, og der har den gjort stor suksess, forteller han.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med byrådsavdelingen for eldre og sosiale tjenester, og får opplyst at det vil komme mer informasjon om Ruterflex når flere detaljer om tilbudet er på plass.

LES OGSÅ: Savner fortsatt busstilbud på Lillo: Lønnsomhet kan ikke alltid styre kollektivtrafikken

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse