Bydelen og Ullevål samarbeider bra: – Lær av Nordre Aker

Samarbeidet mellom Ullevål og Nordre Aker fungerer bra, mener seksjonsleder ved Ullevål sykehus Vibeke Schou Jensen. Foto: Kristin Tufte Haga

Ullevål sykehus forteller om et meget godt samarbeid. – Andre bydeler kan lære mye av Nordre Aker, sier seksjonsleder Vibeke Schou Jensen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.09.2008 kl 08:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Samarbeidet mellom Ullevål og Nordre Aker fungerer bra, mener seksjonsleder ved Ullevål sykehus Vibeke Schou Jensen.
Foto: Kristin Tufte Haga

ULLEVÅL: Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om samarbeidet mellom bydelen og Ullevål sykehus, som blant annet har som mål å redusere unødvendige innskrivninger på sykehuset – og dertil utskrivninger – av eldre pasienter.

– Samarbeidet fungerer veldig bra – mye takket være Nordre Akers tette oppfølging av innleggelser på- og utskrivninger fra sykehuset. Denne tette oppfølgingen gir flere fordeler for pasienten. Ved at bydelen eksempelvis tar kontakt med oss så raskt som mulig etter innleggelsen, gjør at sykehuset kan bli enda bedre oppdatert på pasientens helsesituasjon. Da blir det også lettere for sykehuset å kunne sjekke ut eventuelle andre – mindre synlige – helseplager pasienten har, og ikke bare det akutte, sier leder for seksjon helsefag ved sykehuset, Vibeke Schou Jensen.

– Lær av Nordre Aker!

– Den tidlige og tette dialogen er nedfelt i en samarbeidsavtale som trådte i kraft i juni, og gjør at bydelen lettere kan planlegge de forskjellige utskrivningene. Det er selvsagt også en bedre situasjon for pasienten og pårørende, som kanskje flere dager i forveien får vite hvilket sykehjem han/hun skal etter utskrivningen. Og sjelden i siste liten, like før pasienten er på vei ut av sykehuset, sier Schou Jensen.

– Og nettopp denne planleggingen av hver pasient har de andre bydelene mye å lære av!

I tillegg til Nordre Aker, "sogner" også bydelene Nordstrand, Søndre Nordstrand og Østensjø, til Ullevål. Og ifølge seksjonslederen er høye innskriving- og utskrivninger også en problemstilling for bydelene Nordstrand og Østensjø.

Forbedringspotensial– Likevel går det an å tenke løsninger for å redusere antallet, for flere innleggelser kunne også etter vår mening vært unngått. Det gjelder særlig kronikere som vi ser innlegges gjentatte ganger fordi de blir engstelige hjemme. Å se på hvordan disse pasientene kan trygges bedre, for eksempel vurdere mer tilgjengelighet på trygghetsavdelinger – særlig i ferietiden – slik bydelsdirektør Mona Taasen uttalte i avisen 11. september, kan være et tiltak, sier Schou Jensen.

Skal evalueres– Vi skal evaluere samarbeidsavtalen innen en et par måneder. Men allerede nå ser vi resultater av hvor viktig det er at bydelen kommer tidlig i dialog med sykehuset ved innskrivningene, sier Schou Jensen, som også selv deltar i samarbeidsmøtene med bydelene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse