- Lær av Nordre Aker

Tåsen Barnehage holder til i midlertidige lokaler - i såkalte paviljonger.

I forrige uke var barnehagebyråden på Nordre Aker-besøk. – Jeg er imponert over satsingen på barnehageutbygging, sier Torger Ødegaard (h).

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Barnehagebyråd Torger Ødegaard lover å stå på for å få enda flere barnehageplasser.

Tåsen: Byråd Torger Ødegaard fikk omvisning i bydelens ferdige og ikke-ferdige barnehager.

– Flere nye prosjekter som er i gang og under planlegging, viser at bydelen satser for fullt på barnehagedekning. Nordre Aker har dessverre heller ikke full dekning, men sett i forhold til den raske befolkningsøkningen går ting i riktig retning, sier Ødegaard.

Nytenking og arkitektur

Byråden var innom barnehagetomtene i Sognsveien 8 og Langåsveien 24.

– Planene for Sognsveien er spennende med moderne arkitektur. Store rom, som åpner for tverrgrupper og mer utnyttelse av fellessonene. Tomten i Langåsveien ligger rett ved marka og gir et flott utgangspunkt for ungene, sier byråden.

Ødegaard var også på omvisning i Kjelsåsveien 51, hvor det gamle sanatoriet ligger. Her skal ny barnehage stå ferdig i september.

– Dette er fredete, ærverdige bygninger, som nå blir barnehage, i henhold til Byantikvarens krav om bevaring. Jeg gleder meg til å se det ferdige resultatet på åpningsfesten, sier Ødegaard.

Paviljonger gjør nytten

Siste stopp på omvisningen er Tåsen Barnehage – som holder til i midlertidige paviljonger.

– Dette er et godt bevis på at paviljonger fungerer tilfredsstillende som midlertidige barnehager, og ikke er dårlige brakkerigger, slik pressen noen ganger vil ha det til. Standarden er vel så god som i noen etablerte barnehager, sier byråden.

Flere plasser til andre bydeler

Aftenposten skrev i forrige uke at byråden vil åpne 50 nye barnehageavdelinger. Det betyr 900 ekstra plasser. Paviljongene vil i hovedsak bli etablert på steder der det er stor etterspørsel og de permanente prosjekter tar lengre tid enn planlagt. Ifølge leder av barnehagekontoret i Nordre Aker, Preben Winger, gjelder det ikke Nordre Aker bydel.

– Byråden anser ikke Nordre Aker som akutt trengende, sier Winger.

- Nå nærmer vi oss

Sammenliknet med i fjor har barnehagesituasjonen bedret seg i bydelen.

– I fjor på samme tid sto rundt 350 unger på venteliste for barnehageplasser. I år blir tallet i overkant av 200, og det er jo en merkbar forbedring, sier Winger, og legger til at bydelen har fått 100 nye plasser sammenliknet med i fjor.

I alt har bydelen mottatt 1362 søknader om barnehageplass. Mange av disse har allerede plasser. Totalt har 627 søkende barn har per i dag har ingen plass.

- Bydelen har ca 416 ledige å dele ut fra høsten. Hvis alle prosjektene våre går som planlagt, er vi så godt som i mål fra høsten 2007, sier Winger.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse