Lærer fikk medhold i retten

Læreren på Sogn videregående skole ble oppsagt på ugyldig grunnlag, mener Oslo tingrett.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.12.2009 kl 14:44

SOGN: I februar i år ble læreren avskjediget fra Sogn vgs. etter en hendelse der han skal ha tatt hardt i en elev. Skolen, ved Oslo kommune, anmeldte saken dagen etter at hendelsen fant sted. Læreren tok i vår ut stevning mot kommunen, med krav om at avskjeden kjennes ugyldig.

Begynte å blø

I forrige uke falt dommen i saken. I tingrettens beskrivelse av hendelsesforløpet kommer det frem at læreren kom inn i klasserommet og fant en elev bla i papirene hans. På tavlen var det skrevet en nedverdigende beskjed til den mannlige læreren.

Han skal deretter ha bedt om legitimasjon fra eleven som viste en annen alder enn den eleven nettopp hadde fortalt læreren. Læreren skal så ha kastet fra seg legitimasjonen og ført eleven ut av rommet med makt, mens han sa at eleven burde vurdere å reise hjem til landet han kom fra, dersom han ikke kunne tilpasse seg. Læreren tok tak i elevens jakkekrage og dyttet ham opp mot veggen så elevens leppe begynte å bø.

Får ikke erstatning

Retten mener læreren hadde grunn til å reagere på provokasjonen fra eleven, med roting i papirer, skriving på tavlen og å lyve på alderen. Retten mener likevel ikke at det var hensiktsmessig for læreren å bruke makt i den aktuelle situasjonen, og at opptredenen innebar et regelbrudd.

Etter rettens vurdering er hendelsen likevel ikke så grov at den gir grunn til avskjedigelse. Avskjeden kjennes ugyldig, og læreren tilkjennes 120.000 kroner i tapt arbeidsinntekt. Retten finner ikke grunnlag til å utbetale læreren erstatning for ikke økonomiske tap på 100.000 kroner.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...