«Læreren for livet»

Cathrines hverdagsmagi

HVERDAGSMAGIKER: Cathrine Brynildsen, journalist i dittOslo

Noen av oss har møtt dem: Lærerne med stor L. Brennende sjeler som får faget sitt til å blomstre. Som puster liv i Den franske revolusjon med mimik...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.08.2013 kl 09:22

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Noen av oss har møtt dem: Lærerne med stor L. Brennende sjeler som får faget sitt til å blomstre. Som puster liv i Den franske revolusjon med mimikk og ablegøyer. Som setter melodi til gangetabellen for å lære den bort som en sang. Som arrangerer meditasjon i religionstimen for å forklare grunntanken i buddhismen. Som gjerne forklarer flere ganger, og ikke gir seg før de ser at hele klassen har forstått.

Mennesker som har tid. Tid til å lytte, også til det som ikke har med fag å gjøre. Tid til å vente på sjetteklassingen som strever. Og tid til å finne nye utfordringer til andreklassingen som er ferdig med leseboka før de andre har fått åpnet den.

En dag mange år senere sitter du på jobb. Og husker med ett hvorfor du alltid synger vanskelige regnestykker. Eller hvorfor du legger bena i kors og myser mot et stearinlys når du holder på å miste fokus. Og før du drar fra kontoret har du googlet et velkjent navn.

Stemmen i telefonen smiler. Alderen og tiden som har gått forsvinner som dugg for solen, og dere snakker sammen som gamle venner. Og endelig får du sagt ordet som har vokst i underbevisstheten din siden tiendeklasse:

Takk.

Cathrine Brynildsen

Hverdagsmagiker

Her kan du lese alle kapitlene i Cathrines hverdagsmagi

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse