Lærerne på kurs - foreldrene overtar

Fanny Nordhagen Hamran kunne godt tenke seg en tur til månen. Kristin Tufte Haga

Når lærerne skal på kurs, overtar for- eldrene. - En fin mulighet til å se hvordan barna fungerer sammen i skolehverdagen, sier Korsvoll-mamma Anne Mari Halsan.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Kult: Kult med en dag på Teknisk Museum i stedet for vanlig skoledag - til venstre Aksel Dueled og klassekompis Olav Linnestad.

Se bildet større

Siri Dueled vil gjerne svare på spørsmål inne i planetariet.

Se bildet større

Nå skal både voksne og barn lære mer om planeter og stjerner. Fra venstre: Ingeborg Feet Nesset, Anne Mari Halsan og Sigve Halsan. Kristin Tufte Haga

korsvoll: Det er slett ikke uvanlig lenger at skoleforeldre overtar undervisningen, når lærerne drar på kurs. Korsvoll Skole-foreldrene tro til torsdag og fredag i slutten av forrige måned, og lærerne dro til England for å lære enda mer.

- Det har ihvertfall ikke vært vanskelig å rekruttere nok foreldre til klasse 2 d. Vi er hele seks voksne til å passe på denne gjengen. Dette er en fin mulighet til å bli kjent med barna på en annen måte, og se hvordan de fungerer i skolehverdagen, sier mamma Anne Mari Halsan.

Teknisk Museum

Torsdagen var det forskjellige aktiviteter på skolen. Men i dag, fredag, har foreldrene valgt å dra på Teknisk Museum med klasse 2 d, for blant annet å lære mer om planeter og stjernebilder. Sigve - sønnen til Anne Mari - synes det er toppers med annerledes undervisning.

- Det er best at mamma er læreren, og at hun bestemmer, synes Sigve, som kan en hel del om planeter fra før.

- Jupiter og Pluto er lett å huske. Og så er det Saturn og Mars. Jeg har forresten vært i Frankrike. Der var jeg oppe sent på kvelden og så mange stjerner på himmelen, kan Sigve fortelle.

Planter og stjerner

Aksel Dueled er også veldig interessert i planeter, og bytter gjerne ut en vanlig skoledag med en tur på Teknisk Museum.

- Vi har ikke lært så mye om planeter og sånn på skolen ennå. Men jeg vet om Saturn, Venus, og jorda ihvertfall, sier han.

Tvillingsøster Siri Dueled tror ikke at det bor noen på planetene, og kan heller ikke tenke seg å reise til noen planeter.

- Men vi har en bok hjemme som jeg titter i - om planeter, og stjerner og sånn. Det er spennende med stjernetegn. Jeg og broren min er født i "tyren", forteller Siri.

Tur til månen

Fanny Nordhagen Hamran kan godt tenke seg en tur til månen, og har hørt om "mannen i månen".

- Stjernebilder er også fint. Jeg har vært ute i mørket og sett Karlsvogna. Det blir gøy å lære mer om sånne ting på skolen, tror Fanny, som legger til at hun egentlig gleder seg mest til kunst og håndverk-timene på skolen.

- Og så gleder jeg meg veldig til Halloween da!

Energi og vitebegjær

Nordre Aker Budstikke snakket med mamma Anne Mari Halsan etter "skoleslutt" på Teknisk Museum.

- Vi har storkost oss. Planetariet var en suksess - det var spennende å se på stjernetegn og planeter. Og etterpå var på Vitensenteret. Barna har virkelig vært fulle av positiv energi og vitebegjær, sier Anne Mari, og legger til at oppsamlingen av barna gikk greit.

- Men jeg er full av beundring for lærere som takler denne jobben alene. Barn på 7 - 8 år er ganske så "spretne".

Og rektor Kari R. Linna ved Korsvoll Skole er fornøyd med foreldre-ordningen.

- Dette er et samarbeid mellom FAU (Foreldrenes Arbeidsutvalg) og skolen. Foreldrene stiller seg positive til at skolens personale får anledning til å reise på seminar sammen, og uten foreldrenes positive innstilling ville det ikke blitt noe seminar. De barna jeg foreløpig har snakket med, har hatt det kjempefint med foreldrene som lærere, sier rektoren.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse