Lastebil rev ned kabler

Ifølge Nordre Aker Budstikkes tipser er det trolig en renovasjonsbil som har revet ned kablene. hendelsen har funnet sted ved Extrabutikken i Maridalsveien på Korsvoll. LESERBILDE

Trolig er det fiberkabler som er revet ned på Korsvoll.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.01.2018 kl 14:02

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KORSVOLL: Politiet fikk meding o at en lastebil hadde revet ned luftkabler i Maridalsveien, ved krysset Skjoldveien, klokken 09.09 fredag morgen.

– Vi er der sammen med Infratek, Hafslund, og så er Telenor på vei, sier operasjonsleder Tor Jøkling til Nordre Aker Budstikke like før klokken 10.

Klokken kvart på ti kom følgende melding på Twitter fra operasjonssentralen:

«Maridalsveien ved nr 355. En lastebil har kjørt ned en del ledninger, sannsynligvis fiberkabler, ingen personskader. Politiet er der sammen med firmaer som skal utbedre skadene.»

Se bildet større

Det er mange luftkabler langs Maridalsveien på Korsvoll. LESERBILDE

Strøm og fiber

– Det er trolig snakk om både strøm- og fiberkabler. Inntil videre jobbes det med å utbedre ledningene som muligens har røket, sier Jøkling.

Politiet har foreløpig ikke fått beskjed om at noen husstander har mistet verken strøm eller nettforbindelse.

– Hvorvidt kablene har røket, eller bare er revet ned, har jeg ikke oversikt over, sier operasjonslederen.

Klokken 10.04 opplyser politiet at ledningene som har ligget over veien er fjernet, og attrafikken går som normalt. Arbeidet med utbedringer fortsetter utover formiddagen.

– Det vil nok kunne ta litt tid, sier Jøkling.

Mangler nett

Nordre Aker Budstikke-lesere på Korsvoll, Nordberg og Kringsjå forteller at de er uten nett- og tv-tilgang fredag. Trolig er flere tusen abboneneter i Nordre Aker rammet av kabelbruddet. Administrerende direktør i Vikenfiber, som leverer Altibox, og er ett av flere selskaper som er rammet av kabelbruddet, sier signalene neppe er tilbake før sent fredag kveld.

Canal Digitals nettsider viser at de har registrert feil i flere områder på Kringsjå, Korsvoll og Nordberg. Det jobbes med utbedring av feilen.

– Internett og TV er fortsatt nede på Korsvoll. Det har vært nede siden rundt klokken 9.30. Vi har meldt ifra til Vikenfiber, som forteller at det er en fellesfeil, som de holdt på å rette. Men ingenting har skjedd ennå, sier en Korsvoll-beboer i 12-tiden fredag.

hadde du gledet deg til en TV-kveld fredag, må du trolig finne på noe annet. Vikenfiber anslår at nett og TV er tilbake føst sent i kveld. Les mer om det her!

BOR DU I OMRÅDET OG HAR MISTET STRØM ELLER NETT? GI OSS BESKJED PÅ TIPS@NAB.NO!

Se bildet større

Kablene ligger på bakken utenfor Extra-butikken på Korsvoll. LESERBILDE

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse