Lav ledighet i Bydel Nordre Aker

Nordre Akerhar få arbeidsledige, i følge NAV.

Arbeidsledigheten i Nordre Aker holder seg svært lav, i følge de siste tallene fra NAV Oslo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.05.2008 kl 12:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NORDRE AKER: I bydelene Vestre Aker, Ullern, Nordre Aker, Nordstrand og Østensjø er ledigheten nå under 1,3 prosent. Til sammenlikning er ledigheten i Bydel Grünerløkka på 3,1 prosent.

Bydel Nordre Aker har registrert 265 arbeidsledige, i følge den siste målingen fra NAV.

Nedgangen flater ut– I Oslo var 6.066 personer eller 1,9 prosent av arbeidsstyrken helt ledige ved utgangen av mai. Ledighetsnedgangen fortsetter å flate ut, og den siste måneden gikk ledigheten svakt ned med 71 personer eller 1,1 prosent korrigert for vanlige sesongmessige svingninger, sier fylkesdirektør Torild Lien Utvik ved NAV Oslo.

Øker i bygg og anlegg

Ledigheten i Oslo går ned innen de fleste næringer, med unntak av bygg og anlegg og jordbruk, skogbruk og fiske. I mai økte helt ledige innen bygg og anlegg med 28 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Arbeidsledigheten går sterkest ned innen næringene undervisning (- 32 prosent) og ledere (- 30 prosent).

– Selv om ledigheten går opp innen bygg og anlegg, sier 4 av 10 av Oslo-bedrifter at de forventer å øke arbeidsstokken det kommende året. Det er næringene eiendomsdrift og forretningsmessig tjenesteyting, varehandel og bygg og anlegg hvor optimismen er størst, forteller Utvik.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse