Lav ledighet i Bydel Nordre Aker

Lav ledighet i Bydel Nordre Aker

Nordre Akerhar få arbeidsledige, i følge NAV.

Arbeidsledigheten i Nordre Aker holder seg svært lav, i følge de siste tallene fra NAV Oslo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.05.2008 kl 12:00

NORDRE AKER: I bydelene Vestre Aker, Ullern, Nordre Aker, Nordstrand og Østensjø er ledigheten nå under 1,3 prosent. Til sammenlikning er ledigheten i Bydel Grünerløkka på 3,1 prosent.

Bydel Nordre Aker har registrert 265 arbeidsledige, i følge den siste målingen fra NAV.

Nedgangen flater ut– I Oslo var 6.066 personer eller 1,9 prosent av arbeidsstyrken helt ledige ved utgangen av mai. Ledighetsnedgangen fortsetter å flate ut, og den siste måneden gikk ledigheten svakt ned med 71 personer eller 1,1 prosent korrigert for vanlige sesongmessige svingninger, sier fylkesdirektør Torild Lien Utvik ved NAV Oslo.

Øker i bygg og anlegg

Ledigheten i Oslo går ned innen de fleste næringer, med unntak av bygg og anlegg og jordbruk, skogbruk og fiske. I mai økte helt ledige innen bygg og anlegg med 28 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Arbeidsledigheten går sterkest ned innen næringene undervisning (- 32 prosent) og ledere (- 30 prosent).

– Selv om ledigheten går opp innen bygg og anlegg, sier 4 av 10 av Oslo-bedrifter at de forventer å øke arbeidsstokken det kommende året. Det er næringene eiendomsdrift og forretningsmessig tjenesteyting, varehandel og bygg og anlegg hvor optimismen er størst, forteller Utvik.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!