ANNONSE
Annonse

Laveste antall søppelklager siden oktober

Ikke siden oktober i fjor har færre klaget på søppelhentingen enn i forrige uke. Vinterferien kan ha spilt inn, innrømmer Renovasjonsetaten. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det melder Renovasjonsetaten selv, én uke etter at Oslo kommune overtok avfallshentingen fra Veireno.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Søndag 19. februar meldte Renovasjonsetaten at de overtok avfallsinnhentingen i hovedstaden fra Veireno, med umiddelbar virkning.

Veireno begjærte seg selv konkurs uken etter.

LES SAKEN: Oslo kommune overtar søppelhentingen fra Veireno med umiddelbar virkning

Laveste antall klager siden oktober

Renovasjonsetaten mottok 354 klager i uke 8, det laveste tallet siden 3. oktober, melder Renovasjonsetaten i en pressemelding torsdag ettermiddag. 3. oktober var datoen kontrakten med Veireno trådte i kraft.

– Vi er godt fornøyde med utviklingen siden nyttår, men tar samtidig høyde for at vinterferieavviklingen kan ha spilt inn på uketallet denne gangen, skriver Renovasjonsetaten.

LES OGSÅ: Fra 3. oktober til 5. desember kom det inn 24.000 klager på renovasjonsordningen

Det ble samlet inn 1987 tonn mat-, plast- og restavfall i forrige uke. Dette er godt under normalnivået, som er på 2500 tonn per uke. Det er imidlertid ingen forsinkelser eller etterslep i innsamlingen, ifølge etaten.

Det ble samlet inn 497 tonn papp og papir, noe som tilsvarer normalnivået på 500 tonn per uke.

LES OGSÅ: Fortviler over sløve hundeeiere: – Snart like møkkete som et nypløyd jorde!

Fortsatt brudd på Arbeidsmiljøloven

Veirenos dispensasjon fra Arbeidstilsynet knyttet til utvidet bruk av overtid ble trukket tilbake før virksomhetsoverdragelsen 20. februar.

– Vi forholder oss til arbeidsmiljølovens grenser på vanlig måte, skriver Renovasjonsetaten.

20. februar foretok Oslo kommune en virksomhetsoverdragelse fra Veireno. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Likevel er det avdekket 20 brudd på arbeidstidsbestemmelsene i uke 8. Seks brudd omhandler arbeidstid over 13 timer per døgn, mens de øvrige 14 går på hviletid.

– Siden virksomhetsoverdragelsen 20. februar har Renovasjonsetaten jobbet intensivt med å bygge opp en robust organisasjon internt som skal drifte innsamlingen. Etableringen av den nye Innsamlingsavdelingen ble godkjent og vedtatt onsdag 2. mars. Avdelingen tar også aktivt i bruk den HMS-, HR- og AML-kompetansen som allerede finnes i etaten for en tett oppfølging av renovatørene. De tidligere Veireno-ansatte vil nå også få et større driftsstøtteapparat i ryggen med sikte på å få klagetallene ytterligere ned uten brudd på arbeidsmiljøloven, skriver Renovasjonsetaten.

Renovasjonsetaten har ansvaret for den kommunale avfallshåndteringen i Oslo. Det er cirka 330.000 privathusholdninger i Oslo, med omtrent 58.000 hentesteder. Det foretas cirka syv millioner tømminger per år, hvilket tilsvarer omtrent 130.000 tømminger per uke.

LES OGSÅ: BU-leder: Naivt å tro at biltrafikken på Grefsen er unødvendig

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse