Legger ned 28 postkontorer i Oslo

Rundt 200 ansatte i Oslo rammes.

rammer ansatte: Omleggingen fra postkontorer til post i butikk vil føre til at rundt 200 ansatte i Oslo og totalt 1000 ansatte på landsbasis mister sin nåværende stilling. Foto: Arkivfoto: Vidar Bakken

28 av hovedstadens 35 postkontorer skal legges til butikk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.06.2012 kl 20:54

OSLO: Stortinget har nå gitt klarsignal til at 149 av landets postkontorer skal legges om til Post i butikk.

I Oslo gjelder omleggingen 28 av hovedstadens 35 postkontorer.

De syv resterende postkontorene i Oslo som vil bli bevart er Etterstad, Grønland, Majorstuen, Nydalen, Rodeløkka, St. Olavs Plass og Vika.

Prosessen med å forberede omleggingen starter nå. Gjennomføringen vil skje i løpet av 2013 og 2014.

Tilpasser seg kundenes behov

Bakgrunnen for omleggingen er et ønske om å tilpasse kundenes behov, skriver Posten i en pressemelding tirsdag.

Færre sender fysiske brev, mens netthandel fører til flere pakkeforsendelser enn tidligere.

Folk flest har tatt i bruk nettbank, og bruken av manuelle banktjenester på postkontorene har falt mer enn 90 prosent de siste 20 årene.

Denne utviklingen har ført til at færre besøker postkontorene. De siste 10 årene har over 700 postkontorer blitt lagt om til Post i Butikk.

- Post i Butikk gir et tjenestetilbud som er godt tilpasset kundenes behov for lange åpningstider, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge i pressemeldingen.

200 mister jobben

Omleggingen vil berøre rundt 200 ansatte ved postkontorene i Oslo og om lag 1000 ansatte på landsbasis.

Posten har lang erfaring og etablerte avtaler med fagforeningene slik at omstillingene skal ivareta medarbeidernes interesser på en best mulig måte, forsikrer Posten i pressemeldingen.

- Det er en utfordring, men vi samarbeider med fagforeningene om å få til gode løsninger. Det kan dreie seg om nye stillinger internt i Posten eller utenfor, sier informasjonssjef Jørn Michaelsen i Posten.

Beholder banktjenesten

Postens avtale med DnB om å tilby banktjenester endres i første omgang ikke selv om Stortinget har besluttet at Postens bankplikt begrenses til å omfatte landpostnettet.

En avklaring om fremtidig banktilbud vil komme i løpet av 2012.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon