Legger ned barneparker

Parktante Elin Korsrud i Disenstua barnepark sammen med barna. Nå skal parken nedlegges.

I Soria-Moria erklæringen lovet regjeringen full barnehagedekning. Åtte måneder senere nedlegges alle barneparkene i Nordre Aker bydel.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.06.2006 kl 09:51

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Disen: Fra og med 1. august vil det ikke lenger finnes kommunale barneparker i Nordre Aker bydel.

– Det er forferdelig. Barna mister nå tilbudet sitt, forteller parktante Elin Korsrud i Disenstua barnepark.

– Grunnen er økonomien, men vi er villig til å slippe andre som vil til, forteller Preben Winger, avdelingssjef for oppvekst i bydel Nordre Aker.

Han mener at det heller ikke er så stor etterspørsel etter plass i barneparker.

Korsrud fortelle derimot at Disenstua barnepark i flere år har hatt lang venteliste med foreldre som vil at barna deres skal gå i park. Hun har jobbet som parktante i snart 22 år, og gruer seg til nedleggelsen. Korsrud synes også at nedleggelsen kom brått på, med en telefon en uke før jul.

– Jeg har ikke drevet som en vanlig park. Her har vi bygget opp tradisjoner, og jeg ser det mer som en kortidsbarnehage. Vi har satt opp teaterstykker, laget kostymer, sirkus og hatt feiringer som juletrefest og avslutninger med foreldrene. Det blir rart når Disenstua ikke skal eksistere lenger, forteller hun.

Lill Pleym (SV), nestleder i Helse-, kultur- og oppvekstkomiteen, forteller at det vil bli flere nye barnehageplasser ut over høsten, men ser likevel et problem med at det ikke vil være nok for alle barna som bor i bydelen.

– Denne bydelen står ikke i ro. Det flytter flere og flere mennesker hit, og det krever mer penger enn vi har, forteller hun.

Likevel mener hun at de vil klare det de har lovet, altså full barnehagedekning innen neste valg.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse