Legger ned postkontorene

Sjekk hvor du kan kjøpe frimerker og sende gaver i fremtiden.

UAVKLART: Nordstrand postkontor på Sæter er et av mange som skal nedlegges, men akkurat her er det ennå ikke bestemt hvor erstatningstilbudet kommer. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Posten skal nedlegge de fleste lokale postkontor i Oslo til fordel for Post i butikk. Sjekk hvor du kan kjøpe frimerker og sende gaver i fremtiden.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: Posten skal legge ned 27 av hovedstadens postkontor til fordel for Post i butikk. Endringene skal skje i løpet av 2013 og 2014, og nylig ble det inngått avtale med 22 butikker (se faktaboks).

Posten ønsker ytterligere ni Post i butikk, men disse er det ennå ikke inngått avtaler for.

Alle blir erstattet

Postens pressesjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud sier at de resterende avtaler skal være klare i løpet av første kvartal i år.

- Da blir også tidspunkt for når de enkelte postkontor skal legges om være klare, sier hun.

- Postkontorene blir helt sikkert erstattet, selv om det ennå ikke er besluttet hvor, sier pressesjefen.

Noen steder blir postkontorene erstattet av to Post i butikk-filialer.

Åpningstider viktigst for folk

Postens pressesjef opplyser at folk flest er fornøyd med Post i butikk.

- Folk er mest opptatt av lengre åpningstider. De bruker posttilbudet på en annen måte enn før, det er mer henting og sending av pakker enn frimerkekjøp og banktransaksjoner, sier Ebeltoft-Skaugrud.

LES OGSÅ: Bare syv postkontor i Oslo opprettholdes

Hun er ikke bekymret for at omleggingen skal gi et dårligere tilbud.

- Da vi startet omleggingen var det nytt og ukjent, men nå verdsettes ordningen. Vi har kundetilfredsundersøkelser hvert år, og ser at tilfredsheten med Post i butikk er like god som med postkontor, spesielt når det gjelder åpningstider, sier Ebeltoft-Skaugrud.

 

FLERE SAKER FRA DITTOSLO:

Ble rundstjålet i kirken

Les helgens politilogg

Brann på Oppsal, Ryen og Ljan

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon