Sex og samliv: Lei av singellivet?

Mange møter drømmemannen gjennom jobben. Foto:

Er du utålmodig etter å finne en kjæreste? Psykologspesialist Anders Lindskog vet hva du kan gjøre.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2008 kl 15:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

SINGEL: Savner du en kjæreste? Vær aktiv, sitt ikke og vent.

KVINNEGUIDEN.NO: Noen digger det, andre synes det er frustrerende og vondt å være singel - særlig dersom savnet etter en kjæreste å ligge inntil er stort.

Les også: Slik takler du singellivet

Frykter å bli dumpa

Single kan komme i ond sirkel dersom man har vært alene lenge, er ensom og samtidig blir mer og mer kresen. Anders Lindskog mener at det handler om frykten for å bli såret.

- Det skjer ingenting om du sitter ensom i leiligheten din istedenfor å oppsøke situasjoner og miljøer hvor du treffer folk, sier Lindskog

- Om man stresser med å møte den rette, handler det ofte om at man er redd for å bli såret eller ikke elsket. Men legg ikke lista så høyt. Det viktigste er å være ærlig med den du møter og at han er ærlig med deg. Da er det ikke så farlig om ikke alt stemmer helt mellom dere, sier han.

Single kvinner kan bli stresset av at det går lang tid mellom hver gang man møter noen eller at man begynner å bli gammel. Lindskog forsikrer deg om at man får mange sjanser i livet.

- Skulle det ikke fungere mellom deg og en mulig partner, kan du trøste deg med at det er mange mennesker man ikke passer sammen med. Men det er bedre å finne ut av dette på et tidlig tidspunkt i forholdet, sier Lindskog.

Hvor finner du ham?

Psykologen forteller at det finnes en partner for alle, og at man kan møte drømmepartneren i nær sagt alle situasjoner og på alle steder. Å treffes via felles venner er kanskje det aller beste.

- Ofte møter man sin utkårede blant venner fordi man har samme interesser. Samtidig er det viktig å huske på at også vanlige menn går på byen en gang iblant, ikke bare rundbrennere! Så det er fullt mulig å møte en potensiell partner på byen, sier Lindskog.

Les også: 10 på topp: Her møter du gutta

Les også: Slik finner du drømmemannen

Øvelse gjør mester

Mange misunner single mennesker som virker frie og lykkelige, men hva gjør man dersom man ikke er singel og lykkelig? Hvordan skal man klare å nyte singellivet når det eneste man drømmer om er kjæreste?

- Jeg synes at du skal ha det gøy og forsøke å møte mennesker uten å ta det så fryktelig seriøst. Du kan med fordel øve deg litt til den rette dukker opp. Men du skal være ærlig med de du møter og gjøre det klart hvilke hensikter du har.

- Husk å ta deg like mye av ham som du er sammen med noen måneder. Dette gjelder både følelsesmessig, fysisk og økonomisk. Da er det mindre risiko at noen av dere føler dere brukt, foreslår psykologen.

Du finner flere saker om sex og samliv på Kvinneguiden.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse