8 av 10 får super-3G i år: Lei snegletempo på nett?

Med HSDPA har du en teoretisk makshastighet på 3,6 Mbit. Til sammenligning er 3G-hastigheten på 384 Kbps, altså kun én tiendedel.

I løpet av kort tid kan 80 prosent av befolkningen ha tilgang på super-3G.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.11.2008 kl 12:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
AMOBIL.NO: Både Telenor og Netcom er nå i siste fase i oppgraderingen av 3G-nettverket. I løpet av kort tid vil begge operatørene har full HSDPA-hastighet (super-3G/turbo-3G) der du i dag finner 3G-dekning.

Les også: Alt du trenger å vite om super-3G

80 prosent av befolkningen

– Det går unna, og vi ligger foran tidsplanen. Vi har bare noen få basestasjoner igjen å oppgradere før alle 3G-stasjonene våre har super-3G, sier kommunikasjonsdirektør i Netcom, Øyvind Vederhus, til Amobil.

Når oppgraderingen er ferdig, vil 80 prosent av Norges befolkning være innenfor rekkevidden av Netcoms super-3G-dekning.

Les også: Så raskt går super-3G

– Ferdig i god tid før 2009

Det står ikke noe verre til hos konkurrenten Telenor, som også ligger foran skjema.

– Vi er i det store og hele ferdig med oppgraderingen til turbo-3G. Vi har noen få basestasjoner igjen, men vil være ferdig i god tid før årsskiftet, sier dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, til Amobil.

Etter oppgraderingen leverer Telenor super-3G til alle byer og tettsteder i hele landet, noe Amundsen anslår å være rundt 86 prosent av befolkningen. Dette utgjør for øvrig 20 prosent av landets flateareal.

Med HSDPA har du en teoretisk makshastighet på 3,6 Mbit. Til sammenligning er 3G-hastigheten på 384 Kbps, altså kun én tiendedel.

Les flere nyheter på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse