Leiemarkedet på retur

Boligbygg Oslo KF har utviklet en leieprisveileder på sine nettsider.

Prisveksten i leiemarkedet i Oslo synker for første gang siden 2004.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: Dette opplyser Boligbygg Oslo KF i en pressemelding. Boligbygg Oslo KF er det kommunale foretaket som eier, drifter, forvalter og utvikler boliger på vegne av Oslo kommune. Foretaket leier ut 10 200 boliger hvor det bor vel 25 000 mennesker. Foretaket har en balanse på 7 mrd.kroner og en årlig omsetning på 800 millioner kroner.

Markedsleia sank med 2 prosent fra 3.kvartal til 4.kvartal i 2008. Det koster nå i gjennomsnitt 10 320 kroner per måned å leie en bolig i hovedstaden.

Det er dyrest å leie i Oslo Vest hvor prisen ligger på 11 250 kroner måneden, mens Groruddalen er billigst med en månedsleie på under 9 000 kroner.

Flere leiligheter til leie

Tilbudet av leiligheter til leie øker fortsatt og det ble registrert 5.810 utleiligheter i fjerde kvartal. Det er en økning på 45% sammenliknet med samme kvartal for et år siden. Det er nedgang i leieprisen for alle typer leiligheter.

Prisberegningene for alle leilighetstyper baserer seg på 97.136 utleieleiligheter i Oslo annonsert på www.finn.no i perioden 2002 til desember 2008.

Finn leiepris

Ved hjelp av Boligbyggs leieprisveileder på www.boligbygg.no kan private utleiere og leietakere finne estimert markedsleie i Oslo avhengig av prissone og boligstørrelse. Her ligger også utfyllende kvartalsrapporter.

Boligbygg kartlegger det totale leiemarkedet i Oslo for å beregne gjengs leie i kommunale leiligheter. Det er MakroSikt AS som utarbeider statistikken for Boligbygg.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse