Leier ut elvehus

 

Idyllen Grønvold ved Akerselva skal leies ut. – Men det blir ikke til private, sier presseansvarlig i Friluftsetaten, Anne Aakervik.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Idylliske Grønvold nesten øverst i Akerselva skal leies ut.

KJELSÅS: Grønvold er det lille røde huset som ligger langs Akerselva – nesten oppe ved Maridalsvannet. Ingen har brukt huset på en stund, mens plassen nedenfor mot elva er blant annet er en populær som badeutflukt.

Utleie

Og nå skal Friluftsetaten leie ut det lille røde huset ved elva.

– Ja – Grønvold skal leies ut. Vi jobber nå med utlysningen, som sannsynligvis vil komme i slutten av april, forteller presseansvarlig i Friluftsetaten, Anne Aakervik.

Ikke privat– Men Friluftsetaten har retningslinjer for utleie av bygninger på friområdene. De tilsier at det er formål som organisasjoner/foreninger, skoler, friluftsbarnehager, og bydelen som blir prioritert ved utleie. Det er ikke aktuelt å leie ut Grønvold til privatpersoner for privat bruk, sier Aakervik, som kan fortelle mer om historien til Grønvold.

Husmannsplass

– Grønvold var opprinnelig en husmannsplass under Brekke Gård. På Grønvold bodde sagmesteren på Brekkesaga, fra den tiden Akerselva var en sagbrukselv, forteller Aakervik.

– Brekke gård eide for øvrig store deler av Nordmarka. Og den hvite hovedbygningen til Brekke gård – oppført i 1814 som jaktslott av grunnlovsmannen Peder Anker – ligger fortsatt i Kjelsåsveien 186, kan etatens presseansvarlige opplyse om.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse