Lekeplass med jordkabler?

Strålefare: Denne masten skal bort, men selv når kablene er i jorden fraråder Omega Elkraft at det anlegges lekeplass over.

Grefsen Terrassehus' barnehage vurderer lekeplass i jordkabel-området – Det fraråder vi, sier Omega Elkraft.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.01.2008 kl 09:18

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Selvfølgelig risikoutsetter vi ikke barna, sier styrer i Grefsen Terrassehus Barnehage, Helle Marstrander Fladen. I bakgrunnen høyspentmasten hvis dager er talte. Foto: Kristin Tufte Haga

Grefsenkollveien: I fjor høst ble det endelig klart at også høyspentlinjen fra Grefsenkollveien 12 og ned til Sverre Enevolds plass skulle graves ned i jordkabler.

Fortsatt strålingsfare

I følge nettsiden til Grefsen Terrassehus – som eier barnehagen i Grefsenkollveien 12 – vurderer barnehagen nå å utvide ungenes lekeplass – i jordkabel-området.

– Vi har kontaktet barnehagen og frarådet en slik løsning. Strålingsfeltet vil fortsatt være der, selv om kablene er gravd ned, forteller daglig leder, Knut Darre Christiansen, i Omega Elkraft AS, som utarbeidet konsesjonssøknaden for anlegget på oppdrag fra Oslo Vei AS.

– Utsetter ikke ungene

Styrer Helle Marstrander Fladen, i Grefsen Terrassehus Barnehage, understreker at ungene på ingen måte skal risikoutsettes for noen strålefare fra de fremtidige jordkablene.

– Bakgrunnen for infoen på vår hjemmeside, vedrørende utvidelse av uteområde, er en forespørsel fra SU . Utvalget lurer på om det er mulig å lage et større uteområde for barna når kablene er lagt i jorden – og masten fjernet, forteller Marstrander Fladen.

Sameiet Grefsen Terrassehus, som eier barnehagen, har nå saken til vurdering.

Les mer i dagens papirutgave.

Vi følger saken på nett! Les mer på mandag.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse