Lene (41) blogger Oslo-historier - nå blir det bok

Lene Pettersen (41) blogger Oslo-historier - nå blir det bok.

FORTLØPENDE: Lene Pettersen (41) fra Kjelsås blogger likesågodt en hel bok i sommer, her med laptoppen klar - på besøk hos venninne i Sogn hagekoloni. FOTO: FOTO: Kristin Tufte Haga

Ikke noe nytt ved å blogge, men Lene blogger en hel bok - kapitlene legges ut etter hvert som de tar form.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.04.2014 kl 10:26

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

ROLLER: Lene Pettersen har mange jern i ilden, og er blant annet kunstner, sosialantroplog, doktorgradstipendiat, og nå også forfatter. FOTO: FOTO: Kristin Tufte Haga

Se bildet større

ENERGI: Lene Pettersen (41) fra Kjelsås har mye energi, og blogger en hel bok i sommer, her fra Sogn hagekoloni. FOTO: FOTO: Kristin Tufte Haga

KJELSÅS: Det er lenge siden kunstner, sosialantropolog og doktorgradsstipendiat i sosiale medier Lene Pettersen (41) - alias gekkogirl - fra Kjelsås startet på sin versjon av «Ripsbusker og andre buskevekster», faktisk helt siden 1999.

- Egentlig var jeg da midt i hovedfagsoppgaven min. Men jeg hadde samtidig så mange egenopplevde hverdagshistorier oppe i hodet mitt som bare måtte ut, og jeg tok en liten studiepause for å konsentrere meg fullt ut historieskrivingen.

- Alt ble tatt vare på, og historiene har ligget i ro lenge. Men nå kjennes det veldig godt å være i gang igjen, forteller Lene, som allerede har mange bloggbok-lesere på nettet.

22 kapitler ute

For foreløpig er hverdagshistoriene fra Lenes eget liv kun kun samlet på blogg, men boka kan ifølge forfatteren gjerne også gå i trykken hvis interessenter melder seg.

- 22 kapitler er publisert, og jeg vil ikke si hvor mange flere som er i vente - leserne får vente i spenning, smiler hun.

- Men det jeg kan røpe er at boka nå er over i midtveis, forteller hun.

Lene mener «Ibsens ripsbusker og andre buskevekster» kan være et bidrag til skildringer fra hverdagslivet i Oslo by, sett fra jenter og kvinners ståsted. Og det trengs, ifølge Lene.

«- Har du en film fra det glade søttitallet eller der omkring, lurte jeg på. Jeg ville ha en film fra før pornobransjen ble pumpet opp med silikon, og kjønnshår ble en uting. En film hvor kvinnene hadde hår i armhulene, i skrittet og på innsiden av lårene, og hvor mennene hadde bart og Burt Reynolds frisyre....»

LES OGSÅ: Hyller Oslo på ny fotoblogg

Nesa over gullfiskbollen

- Jeg vil gjerne rokke litt ved folks forestillinger, kanskje sparke dem litt bak, få folk til å være litt mer åpne til det som skjer rundt oss. Må vi være så forbaska selvhøytidelige og engstelige for å ikke lykkes, eller for å gå ut av A4 stereotypene?

- Kanskje kan boka gi et dytt til å løfte nesa bittelitt over gullfiskebollene vi svømmer rundt i, og få mer fokus på hva som egentlig er viktig i livene våre!

«Det første som slo meg etter at jeg kom tilbake til Oslo var at ingenting hadde endret seg. Alt gikk i sin vante tralt, folk levde sine liv i Tigerstaden... Jeg vandret omkring i gatene på Frogner, Uranienborg og Bislett med hodet fullt av opplevelser fra fjerne steder, men hjemme klaget folk fremdeles over strømpriser og nye landsmenn..»

SJEKK UT DITTOSLO.NOS SAMLING AV OSLO-BLOGGER HER!

Fiskjon og virkelighet

- Historiene er fra mitt liv, andre historier har kanskje skjedd folk jeg har snakket med eller blitt fortalt, og noe har kanskje aldri skjedd. Men akkurat hva som er virkelighet og hva som er fiksjon er og blir en vel bevart hemmelighet, smiler Lene.

- Tilbakemeldingene jeg har fått på boka hittil, er positive. Det er sikkert de som mener at en bok skal skrives i sin fulle form, revideres, skrives om, pyntes på, pirkes i. Men det blåser jeg litt i. Jeg kommer historiene seilende på et fat og selv om jeg har en overordnet disposisjon for det jeg skriver, blir historiene til mens jeg skriver.

«Vi skulle se Flåklypa Grand Prix lille julaften og spise boller til frokost midt i uka. ... Sammen skulle vi tenke hvor heldige vi var som ikke bodde under apartheid regimet i Sør Afrika og vi skulle hver dag prise oss lykkelige for å ha rent vann i springen og gratis skolegang. Dette lille mennesket skulle jeg lære å stille de store spørsmålene og en viktig oppgave lå foran. Å gjøre mitt for at verden ville bli et bedre sted å være...»

LES OGSÅ: Helle Gannestad blogger for dittOslo.no: - Jeg håper at alle minnes de første dagene etter terrorangrepene

Bare må skrive

Og Lene «bare må» skrive.

- Jeg har alltid likt å skrive, blant annet hadde jeg skrevet mer enn femti sangtekster og dikt da jeg tolv år. For meg er det å skrive historier noe jeg bare må. Jeg har også i voksen alder skrevet en slags diktsamling; Kaboom!, og som også ligger på nett.

- Kaboom! er en helt annen genren enn Ibsens ripsbusker og andre buskevekster. Mens Kaboom! er smertefull om livet, er Ibsens ripsbusker og andre buskevekster full av selvironi og sort humor. Tittelen valgte jeg fordi det refererer til en regle vi alle kjenner. Og historiene jeg skriver er små buskevekster som vi alle kan kjenne oss igjen i.

Nysgjerrig på bloggboka til Lene? Her ligger den.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse