ANNONSE
Annonse

Les hva Rusken skal gjøre for å få hundeeiere til å plukke opp hundebæsjen

Irene passer på, går tur med, og plukker opp hundebæsjen etter dachsen Tommy, mens Jan Hauger og Rusken har en plan for få flere hundeeiere til plukke opp hundebæsjen.

Snart ingen unnskyldning for å ikke ta opp hundebæsjen, Rusken har planene klare for hundeeierne.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.11.2017 kl 08:06

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SOGNSVANN: Og selvfølgelig er det snakk om bioposer, ikke vanlige plastposer. For er det noe som er enda verre, enn å la hundebæsjen ligge igjen på bakken, så er det å ta den opp i vanlige hundeplastposer, og kaste posen rett i naturen.

100 år på plast

Det er jo også de som synes det er artig å henge hundebæsjeposer opp i trærne eller på gjerder.

– Ja, hvorfor noen gjør sånt, det kan man jo lure på? Men det er som verdt å vite, er at en vanlig plastpose bruker naturen rundt 100 år på å bryte ned. En biopose 40 dager, men selvfølgelig ønsker vi jo at hundeeierne også kaster bioposen i søppelkassen, sier Ruskensjef Jan Hauger, der oppe på Sognsvann, fredag.

Garrett Williams og Maya Williams skal på tur med hunden ved Sognsvann, og de har som Irene også med hundeposer. Jan Hauger i Rusken forteller og deler ut bioposer, og forteller om de nye planene om dispensere med miljøvennlige hundeposer. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Dispensere

Selv med glatt føre og kaldt, er det mange folk og hunder i området.

– Vi planlegger nå å plassere ut dispensere med hundeposer ved parker og markainnganger. Vi har ikke noe eksakt dato for når dette skal skje akkurat nå, men vi håper å få dette på plass så raskt som mulig. Og på de stedene er vi vet det ferdes mye folk med hunder, som her ved Sognsvann. De aller fleste hundeeiere er flinke til å plukke opp hundebæsjen, men ikke alle. Og sistnevnte ødelegger for mange, sier Hauger.

– Ta ansvar!

Planen er å fylle opp dispenserne, samtidig som søppelkassene i samme område tømmes.

– Det er ikke spesielt ålreit å tråkke i, eller gå på ski i hundebæsj, alle må ta ansvar! Vi vil jo ha det rent og ryddig rundt oss, også i hovedstadens rekreasjonsområder.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse