Leter etter vertsfamilier i Oslo

FOTO: Foto: AFS

Kan du åpne hjemmet ditt for en utvekslingsstudent det kommende skoleåret? I så fall kommer du ikke til å angre, tror AFS.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.07.2014 kl 10:33

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: 24. august ankommer 150 utvekslingselever Norge. De skal bo gå på en norsk videregående skole og bo hos en vanlig norsk familie. Flere av dem mangler vertsfamilie.

AFS Norge søker nå etter vertsfamilier i Oslo som kan åpne hjemmet sitt det kommende skoleåret.

- Å være vertsfamilie er en spennende opplevelse, du blir bedre kjent både med verden og deg selv. Du får en ungdom inn i huset som skal være som et familiemedlem; med andre ord trenger ikke huset å skinne eller kjøkkenet alltid være ryddig. Et familiemedlem er med på kranglene og husrådene, så det er ikke en gjest du skal ha i hus, forteller Marit Grønskei, generalsekretær i AFS Norge.

Les også: Nina (23) hjelper gategutter i Kenya

Alle typer hjem

Eleven skal gå på vanlig norsk videregående skole, og AFS Norge ordner skoleplass til elevene. Som vertsfamilie må du stille med kost og losji, og hjerterom.

- Vertsfamilier kommer i alle størrelser og sammensetninger: single, pensjonerte, med barn, uten barn, en mor og en far eller to av samme kjønn. Det viktigste er at du er åpen for å ta imot en student inn i familien din, og ikke minst inn i hjertet ditt, sier Grønskei.

Dere trenger altså ikke være en «tradisjonell» familie med norske røtter for å ha en utvekslingsstudent boende hos dere.

- Å være vertsfamilie knytter bånd som varer livet ut, sier generalsekretæren.

Les også: Storfornøyde med utvekslingsstudenter

Matches med familiene

- AFS er en internasjonal organisasjon som ønsker mennesker med alle typer bakgrunn velkommen. Vertselevene kan bo hvor som helst, så lenge de kan komme seg til en videregående skole, og det pleier jo ikke å være noe problem i Oslo, sier lokallagsleder i AFS Oslo Sigrid Bøckman. 

Hun oppfordrer familier fra alle bydeler til å søke.

Utvekslingselevene som kommer er fra land over hele verden, og har ulike interesser og personligheter. Vertsfamiliene får komme med sin «ønskeliste» både med hensyn til kjønn, land og interesser, så vil AFS Norge prøve å finne en så god match som mulig.

- I Oslo har det ikke meldt seg så mange vertsfamilier ennå. Derfor håper vi at flere har lyst, slik at vi kan få et miljø både for studentene og familiene, sier Bøckman.

Lokallaget er der som støtte om det skulle skje noe, og det samme er hovedkontoret som også ligger i Oslo.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse