ANNONSE
Annonse

«Lett smilende ned mot siste veksling»

Solveig (49) har kreft, er midt i cellegiftbehandling, og var med i Holmenkollstafetten.

KJENDISER@BLD_TXT:Også kjendiser med i "Aktiv mot kreft" - fra venstre Jonas Bergland, komiker, Solveig og langrennsløper Martin Johnsrud Sundby. FOTO: Privat

Solveig Aaris Vedal (49) er midt i cellegiftbehandlingen. Men det stoppet ikke den sporty innstilte damen fra å delta i Holmenkollstafetten på lørdag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.05.2013 kl 16:46

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Solveig Aaris Vedal har kreft, og er en del av «Aktiv mot kreft» - og som stilte med forskjelige deltagere i fire lag i Holmenkollstafetten lørdag. Blant annet også med eget "kjendislag", som stilte opp til inntekt for den gode saken. 

Men selv om Solveig er midt i cellegiftbehandling, så stoppet ikke det henne fra å delta i Holmenkollstafetten på lørdag, og på selveste sjarmøretappen.

- Jeg spurta de første 200 - 300 metrene, og var ganske mo i knærne da jeg løp nedover mot Bislett. Men jeg tok meg skikkelig sammen, og nærmet meg lett smilende siste veksling, ler Solveig.

Tøff tid

Det var i oktober i fjor at Solveig oppdaget ubehag i brystet, så gikk det slag i slag med mammografi og ultralyd.

- Det ble utredning på Radiumshospitalet, og senere påvist brystkreft med spredning til lymfeknuter. Jeg fjernet også 17 lymfeknuter i november, forteller Solveig, og som for mange er "Solveig i Runes Minivarehus på Kjelsås.

Det ble en tøff jul for familien.

- Det ble tøft ja, særlig i påvente om type kreft og eventuell videre behandling. Og blant annet som resultat at en arm var helt ute av drift, så ble jeg veldig motløs. Men, du vet når det stormer som verst så dukker andre ting opp, forteller Solveig.

- Fantastiske tilbud

For Solveig kom nemlig i kontakt med fysioterapeut Lisbeth Presthus, og det ble et veldig positivt bekjentskap.

- Hun har hjulpet meg mye, både mentalt og fysisk, slik at jeg kommer meg bedre gjennom hverdagen, på en eller annen måte. Jeg har også skjønt at det er viktig å prøve å ta tak i ting, selv om man har kreft og er under behandling. Ikke minst er det veldig viktig å være aktiv, også med kreft. Ihvertfall så langt man orker, oppfordrer Solveig.

Hun meldte seg inn i stavganggruppe en til to dager i uken, med fysioterapeuten.

- Cellegiftbehandlingen ble satt i gang i januar. Jeg skal i alt ha 16 behandlinger i løpet av ca et halvt år. Deretter blir det seks uker med stråling hver dag, forteller Solveig.

- Jeg får behandlingen på Radiumhospitalet - et godt sted å være pasient. Der er det også «pusterom» i regi av «Aktiv mot kreft», og hvor vi har tilbud om å bli med på forskjellige ting hver dag. Som for eksempel stavgang, yoga, spenst, styrke, avspenning og bassengtrening.

Et rett og slett helt fantastisk tilbud, forteller Solveig, og som også skryter av «Vardesenteret».

- Vardesenteret er i regi av Kreftforeningen, og det er frivillige som stiller opp. Et fint sted å tremme «likemenn» - eller kanskje «likekvinner», lese aviser, ta en kaffekopp med vaffel eller frukt. Også et utrolig fint tilbud for kreftsyke!, forteller Solveig.

Angrer ikke 

      - Så når jeg ble spurt om jeg kunne tenke meg å løpe en etappe i Holmekollstafetten for et av disse fantastiske tilbudene, og at innsamlede midler går til «pusterommene», ja da måtte jeg jo bare si ja - uansett diverse plager og verkende knær!

- Det ble en super lørdag, og jeg angrer ikke et sekund på at jeg stilte. Nå skal jeg bare jobbe videre for at jeg skal bli helt frisk igjen!

Her kan du lese mer om hvordan du kan støtte "Aktiv mot kreft"

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse