Like før de åpner, med 60 ølsorter

Den nye skjenkestua skal kunne måle seg med utestedene på Grünerløkka, hva gjelder ølutvalg. Men det handler om mer enn øl...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.05.2017 kl 08:48

Se bildet større

Jentene er klare bak disken i skjenkestua - fra venstre Cecilie Adams (kokken), Karinah Christensen og Kamilla Eriksen. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

GREFSEN:KJELSÅS: For noen var det nesten sorg, da Flamingo - eller Flammen - stengte dørene i vinter.

Etter flere tiår, som nærområdets vannhull.

Hvor skulle kjelsåsfolket og andre tilreisende nå få slukket tørsten på Platået og omegn?

Ny pub

Men et nytt vannhull var på gang på Grefsenplatået - På Platået Skjenkestue.

Først var det mars, så ble 1. mai annonsert som åpningdato, og tiden gikk, uten at lokalene i Grefsenveien 90 så riktig klare ut.

– Vi åpner nå på lørdag, 13. mai, bekrefter Ahmed Mumtaz i Gondal Invest, som står bak den nye skjenkestua eller puben.

Oppussing

Årsaken til forsinkelsen forklarer han med at det har tatt lenger tid en ventet å få innvilget skjenkebevillingen, i tillegg trengte lokalet omfattende oppussing.

Det blir åpent til klokken 01.00 inne, og til klokken 22.00 ute på terrassen, som skal dekkes inn med glass. Inne er det sitteplasser til rundt 50 personer.

– Det har vært endel utfordringer. Tak, gulv og vegger var skjevt. Men nå er vi 85 prosent ferdig, sier Mumtaz.

Dermed er det klart for offisiell åpning lørdag klokken 12.00.

En aldri så liten premierefest

Men allerede torsdag holdt puben en aldri så liten forhåndsåpningsfest for leverandører og spesielt inviterte.

Platået Skjenkestue skal nemlig kunne måle seg med utestedene på Grünerløkka, hva gjelder ølutvalg, lover Mumtaz.

60 sorter

– Vi kommer til å ha 60 forskjellige ølsorter, sier han.

– Interessen for lokalt øl er stor i nabolaget. Du fikk med deg den nye Kjelsåspilsen på Spar?

– Ja, jeg leste at den ble utsolgt med én gang. Vi kommer til å ha et bredt utvalg i puben, både på tapp og flaske, og veldig mye mikrobrygg, sier Mumtaz.

På tapp vil han blant annet kunne tilby Lager 63, brygget på oppskrift fra gamle Christiania Bryggeri (ekstern lenke).

Eller hva med en japansk øl, eller en surfeøl fra Hawaii? Og selvfølgelig har de glutenfri øl.

Mat

Og ikke minst blir det mulig å spise middag i den nye skjenkestua, kjøkkenet åpner om noen få uker. Norsk husmannskost står på menyen. Men altså, spiseplikt er det ikke.

Fotball?

Lokalet har også to store flatskjermer på veggen, men Mumtaz understreker at dette ikke er en sportsbar.

– Men så klart, det kommer jo til å skje at det går fotball på skjermen her også!

Og alle quizelskere - hver torsdag så blir det quiz i skjenkestua. Og forresten, til dere som ikke er så opptatt av øl, det blir også bobler på Grefsenplatået.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse