Like høy vekst som Frogner

Prisene på leiligheter steg like mye på Nordre Aker som på Frogner i 2007.

Prisene i øst faller, mens de allerede dyre leilighetene i vest fortsetter oppover. I Nordre Aker bydel var prisveksten for desember like høy som på Frogner, Oslos dyreste bydel.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.01.2008 kl 10:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Dette viser tall lagt frem av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes forening (EEF) på en pressekonferanse onsdag.

Fortsatt billigereDet er allikevel mye billigere å kjøpe leilighet i Nordre Aker enn på Frogner. Prisveksten på 800 kroner i forhold til 2006 betyr at det ved utgangen av 2007 kostet 38.100 kroner per kvadratmeter for en leilighet i Nordre Aker.

PrisfallBoligprisstatistikken for desember viser at boligprisene falt med 1,7 prosent fra november til desember. Justert for sesongmessige variasjoner var prisfallet på 0,6 prosent. Gjennomsnittlig boligpris i 2007 steg med 11 prosent sammenlignet med gjennomsnittsprisen for 2006.

Lave forventninger

Mest har prisene steget på Ullern, mens fallet var størst på Grorud, Stovner og i Gamle Oslo. Her var kvadratmeterprisen for leiligheter 500 kroner mindre enn på samme tid i fjor.

Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) tror ikke vi vil få like stor boligprisvekst i 2008 som de seneste år.

- Vi tror at boligprisene vil stige med 3 prosent i år, sier formann Øivind A. Tandberg i Norges Eiendomsmeglerforbund.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse