Anmeldelse: Grand Theft Auto IV (PC): Like storslagent på PC

"These pretzels are makin me thirsty"

Et av årets beste konsollspill finnes nå også for PC.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.12.2008 kl 14:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

- Gul bil?! Lite flaut.

Se bildet større

- Shit, det begynner å regne! I dekning!

Se bildet større

- Hørte ikke?! Du liker James Blunt!?

Se bildet større

- Ikke bruk for mye tennvæske sa jeg. Men tror du de hørte? Neida

Se bildet større

- Du verden, Jarle. Er det en Hydrolift C-31 du har skaffet deg?

Se bildet større

- Jasså karer. Dere jobber overtid nå.

Se bildet større

- Søder, veistandarden i Oslo begynner å bli katastrofal.

Se bildet større

GTA: Grand Theft Auto IV for PC et storslagent kriminalepos med massevis av sort humor, et vanvittig detaljnivå og tusenvis av muligheter for moro i gatene.

GAMER.NO: Som sine forgjengere, er GTA IV et actioneventyr i åpne omgivelser. Du reiser fritt rundt i tidenes største og mest detaljerte spillby, på jakt etter muligheter.

Les vår anmeldelse av Grand Theft Auto IV for PS3 og X360

Irriterende

Oppdragene holder generelt en høy kvalitet, og er langt mer involverende enn de enkle oppdragene i tidligere GTA-spill.

Det som fortsatt mangler i PC-versjonen er lagrepunkter underveis i oppdragene.

Dette irriterte meg i konsollversjonen, og det irriterer om mulig enda mer på PC, der spill har tradisjon for å la meg lagre når jeg vil.

Din egen musikk

Kontrollene fungerte i mine øyne godt på konsoll, enten du gikk til fots eller kjørte bil. På PC kan du velge å bruke håndkontroller, og dermed få samme opplevelse som på konsoll.

Du kan selvsagt også bruke tastatur og mus, og dette fungerer også godt – kjørekameraet tar en stund å venne seg til, mens siktesystemet naturligvis tjener på den økte nøyaktigheten musen tilbyr.

GTA-spillene har lenge imponert med sine mange radiostasjoner, som du kan lytte til mens du kjører bil. På dette området har PC-versjonen fått en hyggelig bonus. Legger du dine egne musikkfiler inn i en mappe, vil denne integreres i en helt ny radiostasjon, komplett med snakking mellom låtene.

Opptil 32 spillere

På konsoll kunne opp til 16 spillere kjempe mot eller med hverandre. På PC har det maksimale antallet spillere blitt fordoblet til 32, og det sier seg vel egentlig selv hvilket kaos vi får i Liberty Citys gater når så mange galninger slippes løs samtidig.

Det eneste problemet er at det kan bli litt vel mye av det gode; i de lagbaserte flerspillermodusene virker det generelt som kun et fåtall av spillerne har forstått hele lag-konseptet, og på godt befolkede servere er det alltid noen som saboterer (bevisst eller ikke). Man kan heldigvis også spille på LAN.

Latterlig

På mange måter er PC-versjonen overlegen den tidligere lanserte konsollversjonen, men den har også sine klare svakheter. Den første av disse er selve installasjonsprosessen, som varer en evighet og inneholder massevis av frustrerende elementer.

For å i det hele tatt få lov til å spille GTA IV måtte jeg laste ned og installere en ny versjon av Games for Windows Live. Så ble jeg tvunget til å lage en onlinebasert Games for Windows-profil, hvis ikke fikk jeg ikke lov til å lagre spillet mitt. Latterlig.

Oppsummert

Grand Theft Auto IV er, i bunn og grunn, det samme spillet på PC som det var på konsoll.

PC-utgaven har noen ekstra funksjoner og områder med forbedringer, for eksempel i forhold til den allerede svært underholdende flerspillermodusen som nå støtter dobbelt så mange spillere.

Samtidig er det ikke til å komme unna at alt herket under installasjonen forsurer opplevelsen i starten. Men totalpakken er i praksis identisk, og hvis du ikke har hatt mulighet til å teste spillet tidligere, og har en maskin som takler det, bør du absolutt få det med deg nå som det er ute på PC.

Som på konsoll, er Grand Theft Auto IV for PC et storslagent kriminalepos med massevis av sort humor, et vanvittig detaljnivå og tusenvis av muligheter for moro i gatene.

Det er kanskje ikke like spontant og anarkistisk som tidligere spill i serien, men om du har behov for litt kaos er det bare å starte spillets herlige flerspillerdel.

Les hele anmeldelsen av Grand Theft Auto IV for PC på Gamer.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse