Lillohjemmet er byens beste

Ni av ti beboere på Oslos sykehjem trives på hjemmet de bor på. Her fra Lillohjemmet.

Det viser den siste brukerundersøkelsen på Oslos sykehjem.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.01.2008 kl 13:31

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug (t.h) ovverrakte et diplom til ledern for Lillohjemmet, Mette Wollseth.

Lillo: Tirsdag (15.01.) kom byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug, på besøk til det som ifølge undersøkelsen er byens beste sykehjem – nemlig Lillohjemmet i Nordre Aker, melder NRK Østlandssendingen.

Som bevis på dette overrakte Listhaug et diplom til lederen på sykehjemmet, Mette Wollseth.

-Veldig inspirerende

- Dette var en kjempehyggelig overraskelse, forteller en fornøyd Wollseth til Nordre Aker Budstikke.

Lederen for Lillohjemmet, som har 80 beboere, satte stor pris på byrådens besøk.

Listhaug og representanter fra sykehjemsetaten tok seg tid til å snakke med både beboere og ansatte, og det ble feiret med bløtkake.

- Vi har veldig mange flinke og dyktige ansatte som liker jobben sin og gjør alt for at beboerne skal få en fin dag. En slik utmerkelse som dette gir derfor inspirasjon til å jobbe videre. Vi ser at det vi gjør er riktig, og er noe vi kan være stolte av, sier Wollseth.

De fleste er fornøyde

Listhaug kunne fortelle at hun var fornøyd med resultatene i brukerundersøkelsen, men fortalte også at hun er bekymret over at de eldre ikke blir aktivisert godt nok.

Brukerundersøkelsen, som er gjennomført på alle sykehjemmene i Oslo viser nemlig at én av to eldre er misfornøyd med aktivitetstilbudet der de bor.

– Vi er nødt til å bli flinkere til å skape aktiviteter på sykehjemmene. Derfor har bystyret vedtatt at vi skal ha frivillighetskoordinatorer på alle sykehjem i løpet av året, sa Listhaug til NRK Østlandssendingen under sitt besøk på Lillohjemmet tirsdag.

Frivillighetskoordinatoren skal ifølge Listhaug tilrettelegge for at frivillige kan komme på banen og arrangere aktiviteter for brukerne.

Undersøkelsen viser likevel at over ni av ti beboere på Oslos sykehjem trives på hjemmet de bor på.

Lillohjemmet vil fortsette å jobbe for å være byens beste.

- Vi skal nå sette oss ned og se grundig gjennom resultatene, for også vi har områder vi kan bli bedre på. Selv om vi ifølge brukerne er det beste sykehjemmet i Oslo, kan vi ikke hvile på laubærne, sier Mette Wollseth.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse