Linda ville finne sjåføren som krasjet med mannen hennes

Tidlig lørdag ettermiddag skjedde ulykken ved innkjøringen til Trollvann. LESERFOTO

Syklisten som ble hardt skadet etter sammenstøt med bil lørdag, er på bedringens vei.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.10.2017 kl 14:28

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSENKOLLEN: Lørdag smalt det i Grefsenkollveien, da en syklist på vei nedover bakken traff en bil ved avkjøringen til Trollvann. Ifølge politiet brøt bilisten vikeplikten da han skulle svinge inn til Trollvann, og fikk førerkortet beslaglagt.

LES SAKEN: Sykkel mot bil i Grefsenkollveien

Syklisten ble kraftig forslått, og ble kjørt til sykehus med alvorlig hjernerystelse. Det viste seg også at han hadde en punkterte lunge, knekte ribbein og hadde fått hofta ut av ledd.

Tirsdag er mannen ute av akutten, flyttet til vanlig sengepost på Ullevål sykehus, og skal opereres for hofteskaden, forteller kona hans, Linda Stig Kristiansen.

– Det går mye bedre nå, og han er koblet av dren på lungene, sier hun.

Ønsket kontakt med sjåføren av bilen

I helgen la Kristiansen ut en Facebook-melding i håp om å komme i kontakt med sjåføren.

«Jeg skulle gjerne ha tak i sjåføren av bilen, som var innblandet i uhellet. Har tenkt at han må ha det vanskelig nå, og det har jeg fått bekreftet av et øyenvitne som har møtt på han på ulykkesstedet i etterkant. Politiet jobber med saken, og kunne ikke gi opplysninger ennå. Er det noen som kjenner noen, som kjenner noen, som kjenner noen, som vet hvem dette er? Ta kontakt, så håper jeg at vi kan hjelpe med sjelefred. Dette kunne hendt hvem som helst»

– Du klandrer ikke sjåføren for ulykken?

– Nei, absolutt ikke. Dette kunne skjedd med hvem som helst. Lysforholdene var vanskelige da uhellet skjedde. Jeg snakket med et øyenvitne som fortalte at det var sol og skygge om hverande, sier Kristiansen.

Se bildet større

Det var lav sol og krevende lysforhold da ulykken skjedde. LESERFOTO

– Hadde det vondt

Det var spesielt viktig for henne å komme i kontakt med sjåføren for å fortelle at det tross alt går bra med mannen hennes.

– Jeg opplevde selv for noen uker siden å kjøre på en syklist. Det gikk bra med henne, og hun reiste seg og syklet videre. Men jeg gikk og hadde vondt en stund i etterkant, sier hun.

Gjennom politiet fikk Kristiansen tak i sjåføren som kjørte på mannen hennes på lørdag.

– Han hadde prøvd å få tak i oss. Ulykken hadde surret rundt i hodet hans siden, og han hadde vært tilbake for å prøve å se hvordan det kunne skje, sier hun.

Sykkel på Grefsenkollen

At mannen hennes legger sykkelhobbyen på hylla, tror Kristiansen imidlertid ikke.

– Nei, jeg tror ikke han er skremt. Det tar nok litt tid, men så er han nok tilbake på setet igjen.

I august var han nemlig én av rundt 70 deltakere i Hope Challenge Oslo – et "Everesting-event" til inntekt for organisasjonen Hope for Justice' kamp mot slaveri og menneskehandel.

I løpet av ett døgn sykler deltakerne opp og ned Grefsenkollen til de har nådd 8848 høydemeter (like høyt som Mount Everest).

Det betyr at hver rytter sykler opp og ned bakken 73 ganger. Traseen har en stigning på 6,7 prosent og 122 høydemeter. Hope Challenge ble i år arrangert 4. til 5. august, og under arrangementet er det vakthold i veien.

Ulykkesbelastet

Grefsenkollveien er en populær sykkeltrasé, men det den er heller ikke ukjent med møteulykker.

I august krasjet en syklist nedover Grefsenkollveien med en bil. Dette er én av flere ulykker som involverer bilister og syklister i veien.

Ulykken utløste mye debatt, og Nordre Aker Budstikke så nærmere på registrerte trafikkulykker i Grefenkollveien. Les hele saken her.

LES OGSÅ: Om å være syklist i oslotrafikken: «Å svinge inn rett foran en syklist, som suser i 50, er drapsforsøk»

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse