Linnea (8) er godt igang med skytingen

Oslo Østre skytterlag ligger godt "gjemt", men ble også godt kjent i sommer da naboeiendommen ble "romleir"

2_BREDDE: Bildetekst

Oslo Østre Skytterlag ligger godt «gjemt» øverst på Årvoll, men laget ble også godt kjent i sommer, da naboeiendommen ble gjort om til "romleir".

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.10.2012 kl 17:50

ÅRVOLL: Men den historien er skytterledelsen for lengst ferdig med.

- Ja den saken har vi lagt bak oss ja! Understreker Marit Jorsett i Oslo Østre Skytterlags Eiendomsutvalg da avisen tar turen innom en mandags kveld for å høre mer om skytterlaget øverst på Årvoll.

Men selv om romleirhistorien er tilbakelagt, så ligger «klausulen» der ennå, den om at ny eier av «ridetomta» eventuelt må ha skytterlagets godkjennelse for å søke den nesten 30 måls store nabotomta omregulert, til eksempelsvis boligformål.

Klok av skade?

Smart var det nok å få med en slik klausul. Men kanskje var laget klokt av skade fra før av?. Skytterlaget har en lang historie, faktisk helt tilbake til 1883, da forløperen Oslo skytterlag ble stiftet.

Laget dengangen leide tomt på Simensbråten, men naboklager førte til at Høyesterett i 1902 slo fast at skytterlaget måtte flytte! Og senere samme år ble det inngått leieavtale med ny grunneier ved « Østreheim» - ved Stig.

Gull både her og der

Og årene fremover forteller om mye heder og ære til skytterklubben, mange skytterkonger, men også Olympiske mestere.

Men også økonomisk ble det gjort «gullinvesteringer» for skytterlaget. I 1939 ble det inngått kontrakt med «fru Johanne Arnesen» om kjøp av «banegrunn med omliggende terreng», totalt ca 200 mål for en pris kr 40.000,-. Siden da er som nevnt nesten 30 mål solgt, så fortsatt sitter skytterlaget på rundt 170 mål i skogkanten øverst på Årvoll. Men en liten del nærmest boligbebyggelsen er også under omregulering til barnehage.

Så laget «sitter vel godt i det da»?

- Det koster å drive et skytterlag, så et eventuelt tomtesalg til barnehage vil komme godt med i den daglige driften. Kanskje vi i alle fall slipper å se røde tall i budsjettet noen år fremover? Men vi klarer oss bra vi! ifølge Marit.

Og mer er det ikke å si om den saken. For det skytterlaget aller helst vil snakke om, er nettopp skytterlaget, som blant annet kan friste med "15 skiver på 100m, 20 skiver på 200m, samt 15 skiver i en 15 m skytehall., og et lag med flere hundre medlemmer i alle aldre, kvinner og menn, gutter og jenter. Kanskje ivrige skytterforeldre som drar med seg ungene, eller også omvendt. Som både Tone Ytterhaug og Arne Ånneland..

- Vi at det var like greit å bli med selv å skyte, når vi først var her med barna! forteller Tone og Arne, som begge også er med i «styre og stell» i skytterlaget.

- Og ikke minst må du få med at det er et veldig trivelig miljø her, og skyttere på alle nivåer. Og så vil vi gjerne ha mange med på skyteskolen som vi starter nå på tirsdag - for "alle", oppfordrer Tone.

Og mange vil "skyte" - blant annet på forrige landsskytterstevne var det med rundt 6000 deltagere!

Historien gjentar seg

- Bare Norway Cup er større her i landet! Noen tenker kanskje at det er en «skummel» idrett, men jeg kan ikke huske at jeg noen gang har hørt om en eneste ulykke på stevner eller lignende! Og jeg har jo vært i dette miljøet siden jeg var knøttliten!, ifølge Marit.

For faren til Marit, den kjente NRK-profilen Per Jorsett, var også en ivrig skytter i Oslo Østre skytterlag.

Og sånn går historien i skytterlaget. For inn kommer Linnea (8) og pappa Lars Bugge. Pappan er ivrig skytter, og Linnea godt i gang. Hun kryper ned på gulvet og legger rifla an.

- Dette er så kult og spennende. Særlig å se hvor mange poeng jeg klarer å få. Og jeg har også tenkt til å bli skikkelig god, ifølge Linnea. Anders Madsen (15) fra Østensjø og Jonas Johansen (14) fra Lillestrøm er også ivrige skyttere. De trener et par ganger i uka, i tillegg til stevner mange helger i året. De kan også fortelle at de generelt har fått bedre konsentrasjon etter at de startet med skyting.

- Men dette er jo også veldig spennende og gøy. Det er flere på vår alder her, men det kan godt bli enda flere - kanskje også flere jenter, ler de to gutta.

Roen senker seg over kruttlukta, og avisen tar følge med Marit ut.

Men hva med fremtiden da, ny eier av "ridetomta", og med 170 mål tomt i "beste skogkant"?

- For å si det sånn, vi har overhodet ingen planer om å flytte på oss!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...