Litauer tatt med 33 kilo narkotika

Dømt til åtte og et halvt års fengsel.

En 47 år gammel mann fra Litauen oppbevarte 14,5 kilo amfetamin/metamfetamin og 18,5 kilo cannabis i leiligheter på Grefsen og en leilighet i Skedsmo kommune. Nå må han i fengsel.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.04.2013 kl 14:29

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO TINGRETT: Mannen ble i en dom fra Oslo tingrett fredag 5. april dømt til fengsel i åtte og et halvt år for oppbevaring og salg av narkotika, samt heleri.

Mannen får også inndratt en Audi TT personbil, en Bakai pistol og 862.000 kroner som politiet mente stammet fra omsetning av narkotika.

Ifølge dommen oppbevarte mannen narkotika-partiet både i sin egen leilighet i Grefsenveien og i en kvinnes leilighet i Skedsmo kommune.

Les også: Mann (55) må betale 275.000 etter fyllekjøring

Kvinnen (44) var medtiltalt i saken, men ble frifunnet fordi retten ikke mente det var tilstrekkelig bevist at hun kjente til amfetaminen og cannabisen som mannen oppbevarte hos henne. Hun har sittet over ett år i varetekt.

Tatt på Grefsen

Mannen ble tatt av politiet utenfor leiligheten sin på Grefsen i mars i fjor da han forsøkte å selge nesten hundre gram amfetamin. Inne i leiligheten fant politiet ytterligere 1,3 kilo amfetamin og 4,4 kilo metamfetamin.

Les også: - Internasjonal mafia har fått solid fotfeste i Norge

Under ransaking av kvinnens leilighet fant politiet i tillegg 8 kilo amfetamin, 775 gram metamfetamin og 18,45 kilo cannabis.

Mannen erkjente straffeskyld for alle forholdene i tingretten.

Les flere dommer fra Oslo tingrett her.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse